NYE RETNINGER – NY FORMAND – NYE HANDLINGER

Loading

Der sker for lidt i dansk badminton. Der er for stor nedgang på for mange fronter, ambitionerne er for små, og løsninger og handlinger er der alt for få af. Det skal vendes, og det skal være nu. Det kræver en hårdtarbejdende formand, der vil samle badminton i Danmark og få forbedret kursen markant.

Jeg stiller op som ny formandskandidat til repræsentantskabsmødet lørdag den 1. april i Brøndby Hallen. Der skal ske noget nyt, og jeg har et ønske om at gøre en forskel for badminton, som har givet mig – og I andre – så meget. Det gælder for alle fra miniton til veteran og fra have-badminton til verdenselite.

Jeg er topmotiveret, og som formand for hovedbestyrelsen i Badminton Danmark vil jeg – sammen med jer – rykke badmintonsporten. Der er et stort behov for forandringer, men jeg vil især gå forrest i:

1.Involvering og samarbejde

Alle beslutninger, der tages i hovedbestyrelsen og i administrationen, har indvirkning på kredse, klubber, frivillige, spillere og forældre. Derfor skal der være mere gennemsigtighed og inddragelse af relevante og kompetente interessenter, så der er bedre samspil mellem de overordnede beslutninger, og det der fungerer i praksis. Vores nuværende kredsstruktur skal ikke laves om, men styrkes.

2. Make Badminton Greater

Vi er havnet i en situation, hvor badminton langt fra er en folkesport som tidligere. På flere områder gør vi det stadig godt, men jeg ønsker en ambitiøs målsætning og plan for flere/bedre klubber og mange flere udøvere, herunder også ledere, trænere, dommere og frivillige. Der er masser af potentiale i både storbyer og i landområder.
Badminton er verdens bedste sport, og det budskab skal vi være bedre til at udbrede. Badminton Danmark skal være med til at underbygge og støtte alle de velfungerende klub- og træningsmiljøer, samt være med til at skabe endnu flere gennem målrettede indsatser. Det skal ske i samarbejde med DGI, og jeg ønsker at både udfordre og styrke dette samarbejde. Vi skal lykkes med at skabe et bredere og bedre fundament, for så er der også mere potentiale for at kunne styrke toppen.

3. Verdensklasse spillere

Talent- og udviklingsarbejdet skal styrkes, da konkurrencen er skærpet de seneste år. Nu er det ikke længere kun de asiatiske lande, vi konkurrerer med. Europæiske lande haler ind på Danmark. Vi skal som de bedste i Europa tage konkurrencen op mod Asien, og vi skal gøre det sammen med flere af de andre lande fra Europa. Talentmassen skal gøres større, og dygtige trænere er fundamentalt for, at det kan lade sig gøre. Badminton Danmark skal blive bedre til at sørge for uddannelse og rød tråd gennem hele systemet. Det nationale træningscenter i Brøndby skal styrkes, og selve setuppet skal igennem en grundig evaluering for at sikre, at ressourcerne bruges optimalt. Det samme gælder for den øvrige centerstruktur, for talentarbejdet kan forbedres. Der skal sandsynligvis tilføres flere midler, for at vi stadig kan være med i verdenstoppen.

4. Styrket økonomi

Underskud skal vendes til overskud, så vi kan udvikle alle områder af vores sport samt forbedre brugeroplevelsen af vores IT-platforme. Redskabet er ikke nedskæringer og besparelser, men en fokuseret indsats på at øge indtægterne via flere, forbedrede og nye kommercielle aftaler.

                                           ▪️                                             

 Kristian Pihl:

Jeg er 45 år gammel og bor i København sammen med Mie og vores to piger Simone og Ella på 12 og 10 år. 

Jeg kommer fra en badmintonfamilie, hvor både mor og far spillede badminton, og jeg har selv spillet badminton det meste af livet og spiller stadig et par gange om ugen. Mie mødte jeg i badmintonklubben for 23 år siden, og hun spiller også stadig. Begge børn spiller meget ivrigt turneringsbadminton, og vi rejser land og rige rundt for at spille ungdomsturneringer og holdkampe. I børnenes klub Lyngby er jeg frivillig i klubbens ungdomsspilleudvalg, og jeg har også genoptaget ungdomstrænergerningen i klubben. 

Derudover sidder jeg i Badminton Københavns ungdomsspilleudvalg og er samtidig formand for kredsen. Aktuelt sidder jeg også i hovedbestyrelsen i Badminton Danmark, hvor jeg er kredsansvarlig for Region Øst, som består af Badminton Bornholm, Badminton Lolland-Falster, Badminton Sjælland og Badminton København.

Jeg har arbejdet 25 år inden for investering og kapitalforvaltning, hvor de sidste 13 år var som økonomidirektør for en af de største uafhængige private equity rådgivere i Nordeuropa med over 7 milliarder kr. under forvaltning i en global branche, hvor forretningsrejser og samarbejde med asiatiske, amerikanske, europæiske partnere var en del af hverdagen.

Jeg er bankuddannet, og har en Handels Diplom i Regnskab og Økonomistyring og en cand.merc. i Accounting and Strategy. 

Derudover har jeg forskellige lederuddannelser og er certificeret business coach.

Kontakt mig gerne for dialog på kristianpihl@hotmail.com eller 6120 4403 – intet er for stort eller for småt. 


                       ————— 🇩🇰  —————

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.