Hjørring lancerer nyt koncept

Loading

Hjørring badmintonklub har længe kæmpet en kamp for overlevelse, og på trods af at klubben for nyligt overtog deres hal fra kommunen og blev en selvejende institution, så er kampen ikke slut endnu.

Midt i al den turbulens har tre drenge fra klubben fundet overskud og engagement til at igangsætte et nyt projekt ved navn BTH (Badminton Team Hjørring) Superseries. BTH Superseries blev lanceret i starten af 2015 og de tre drenge har brugt hele sæsonen på at forme og videreudvikle konceptet. I sin enkelthed går projektet ud på at afvikle stævner for almindelige spillere, men hvor opsætningen er som man ser det ved de professionelle stævner. Det er netop det som gør konceptet så unikt, for det er ikke noget der er set før i Danmark, udover ved de store stævner for verdenseliten. En oplevelse som nu bliver delt med spillerne i Hjørring.

Stævnerne har indtil videre været afholdt som små lokale stævner, men på sigt er planen at udvikle og udvide konceptet så meget at de kan varetage større arrangementer og flere spillere kan få glæde af det.

– Det hele startede egentlig med et væddemål, hvor vi tre spillede mod hinanden og så skulle den der tabte give en cola til vinderen. Det udviklede sig til et ugentligt arrangement hvortil jeg foreslog at vi optog vores kampe, både for glæden ved at se kampene, men også så vi kunne lave små videoanalyser af vores spil og dermed udvikle os. Da vi så havde spillet på den måde i et par sæsoner, blev det foreslået at vi lavede nogle stævner hvortil flere spillere fra klubben på vores niveau kunne deltage og nu står vi så her, en sæson senere, med en koncept der er blevet hyldet af både spillere og dem som har set på fra sidelinjen, fortæller Andreas Christiansen, som er en af de tre bag konceptet.

Ved sidste stævne var der således et setup som på mange punkter matcher det vi ser til Superseries turneringer. Her var der 11 kameraer, en kamerakran, konfettikanon og vores helt eget elektroniske tællerprogram

– Vi tror på at vi ved at afvikle stævner på denne måde kan puste lidt liv i den danske badmintonverden og give en oplevelse til spillere som aldrig ville få sådan en oplevelse ellers.

– Det altid sjovt at se sig selv på video bagefter, især når vi i videoerne bruger de samme designs, som f.eks. spillerstatistik og head-to-head, som man ellers kun ser ved de professionelle. Vi har haft stor succes med afviklingen af vores stævner og de spillere som har deltaget indtil videre har virkelig taget godt imod vores koncept og synes det er virkelig fedt. Vi håber på at vi en dag kan give samme oplevelse til endnu flere spillere og derigennem også give en lille hånd med i klubbens kamp for overlevelse, fortæller Andreas.

Næste gang der afholdes BTH Superseries vil være i september.

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.