All England: Kæmpe dansk triumf

Loading

Mathias Boe og Carsten Mogensen spillede her til eftermiddag All England-finale i herredouble. Modstanderne var kinesiske Fu Haifeng/Zhang Nan, som har været rigtigt godt spillende i denne turnering. Boe/Mogensen har derimod været mere svingende, og vandt bl.a. en tæt semifinale med hiv og sving over et japansk par.

I starten af 1. sæt var der mange gode dueller, hvor de to par skiftevis vandt duellerne. De to par fulgtes ad indtil 13-13, hvor Boe/Mogensen derefter havde en god serie på 3 point i streg. Dette var udslagsgivende for sættet, da Boe/Mogensen trak det længste strå og vandt med 21-17.

Finalenerver
2. sæt var meget intenst, og der var flot spil af begge par. Dog var Zhang Nan den klart bedste kineser på banen, og det prøvede danskerne at udnytte ved at holde presset på Fu Haifeng.
Zhang Nan/Fu Haifeng fik den bedste start på 2. sæt, hvor de var foran med 11-8 ved opholdet. Anden halvdel blev meget spændende, og kineserne kom foran med 18-16 hen mod slutningen af sættet. Boe/Mogensen kæmpede sig dog tilbage på 19-19, og fik også en matchbold ved 20-19. Kineserne vandt dog den næste bold, og så var det helt lige igen. Herefter havde danskerne skarpheden på de to næste bolde, og kunne meget bevæget kaste ketcheren i jubel efter en sejr på 21-17 og 22-20 over Zhang Nan/Fu Haifeng. Boe/Mogensen genvinder dermed All England-titlen, som de også gjorde i 2011.

Efter kampen var Mathias Boe meget glad.

– Det er længe siden, jeg har været så rørt over en sejr, udtaler Mathias Boe til Tv2 SPORT.

Carsten Mogensen mener, at nøglen til sejren var følgende.

– Vi spillede lidt på Fu Haifeng i dag, og det lykkedes for os at holde hans hårde smash ude af kampen, udtaler Carsten Mogensen til Tv2 SPORT.

Resultater fra All England

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.