Australian Open: Axelsen fortsætter imponerende spil

Loading

I dag lørdag blev der spillet semifinaler ved Australian Open, hvor der var danske deltagere i herresingle og damedouble.

Lige ved og næsten
I damedouble skulle Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen op imod det stærke kinesiske par Ma Jin/Tang Yuanting fra Kina. De to par fulgtes ad til 15-15 i 1. sæt, hvorefter kineserne strammede grebet og sikrede sig sættet med 21-16. I 2. sæt var det lidt samme scenarie, hvor de to par fulgtes ad til 16-16. Derefter havde danskerne ikke noget modtræk til kinesernes flotte spil, og måtte derfor se sig besejret med 21-16 og 21-18 af Ma Jin/Tang Yuanting.

Intens danskerkamp
I herresingle var der tale om et rent dansk opgør, hvor Viktor Axelsen skulle op imod Jan Ø. Jørgensen. Axelsen har imponeret igennem turneringen ved blandt andet, på meget flot vis, at slå den kinesiske legende Lin Dan i 1. runde. Han har derefter fejet alt modstand af vejen i de efterfølgende runder. Jan Ø. har også haft en god turnering, dog med lidt vanskeligheder i ny og næ. Han måtte ud i 3 sæt for at besejre Zhengming Wang i kvartfinalen.

Dagens semifinale var derfor et meget interessant opgør, for at se hvor de to danskere stod i forhold til hinanden. I starten af kampen var det Viktor Axelsen som styrede begivenhederne, og kom komfortabelt foran med 16-12. Dog kom Jan tilbage og lukkede hullet til 16-16. Det svarede Viktor prompte igen på og vandt efterfølgende fem ud af de næste seks bolde og sættet med 21-17.

I 2. sæt kunne Jan Ø. igen ikke finde melodien og var hele tiden to skridt bagud i forhold til Axelsen. Det udnyttede Axelsen, og han gik fra 12-12 til 18-12 på kort tid, og slukkede Jan Ø´s håb om at komme tilbage i kampen. Viktor Axelsen vandt 2. sæt med 21-15 og vandt lidt overraskende kampen mod verdens nummer 3.

– Vi kender hinanden rigtig godt, så der er ikke så langt fra nederlag til sejr. Men jeg synes, jeg var god til at udnytte mine chancer i dag, og derfor er det mig, der vinder, siger Viktor Axelsen til DR Sporten.

Verdensmesteren venter i finalen
Imponerende præstation af Axelsen, som nu kun har en finale, han skal overkomme, før han kan kalde sig vinder af Australian Open 2015. Det bliver verdens nummer 1 Chen Long fra Kina, der står på den anden side af nettet, så det bliver ikke nemt for danskeren, der er bagud 0-3 i indbyrdes opgør.

– Chen Long er meget, meget stærk. Og selvom det bliver en svær kamp, skal jeg ind og tro på, at jeg kan ryste ham. Og så må jeg stole på mit angreb og på, at jeg har chancen, hvis jeg spiller godt, siger Axelsen.

Resultater fra Australian Open.

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Elite skaber ikke bredde. Det gør familietraditioner, klassekammerater og venner. 

En kommentar fra Sung Jakobsen. Den 1. august kunne man på BadmintonBladet (og Facebook) læse …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.