Stadig håb for Koo/Tan

Loading

Det rutinerede og tidligere VM-sølvindende malaysiske par Tan Beon Heong/Koo Kien Keat slår pjalterne sammen igen efter over et års pause fra hinanden. Deres comebackturnering er Australian Open som starter på tirsdag. Ifølge tekniske direktør hos det malaysiske badmintonforbund Morten Frost, har publikumsdarlingene Koo/Tan stadig mulighed for at spille sig ind i varmen hos det malaysiske landshold, hvis de præsterer på et højt niveau. Morten Frost pointerer, at han holder øje med alle malaysiske spillere der toppræsterer, og det er dem der skal repræsentere Malaysia ved de helt store turneringer. Koo/Tan er ikke en del af det malaysiske badmintoforbund, men Frost udtaler, at de stadig har chancen.

– Jeg har alle spillere under min radar… ligemeget om de er med i BAMs (det malaysiske badmintonforbund) eller ej, selv hvis de spiller juniorturneringer på et lavere niveau har duechancen. Jeg bliver ved med at lede, og de bedste spillere vil blive valgt, udtaler Morten Frost til The Star.

Han fremhæver blandt andet Tan Beon Heong, som en der har gjort sig positivt bemærket tidligere, og at publikum gerne vil se ham.

– Beon Heong har præsteret godt tidligere, og det er kun naturligt at alle gerne vil se ham præstere. Hvis de kan producere gode resultater over en længere periode, overvejer jeg endda dem til næste års Thomas Cup, supplerer Morten Frost med.

Sidste turnering Koo/Tan spillede sammen var ved VM i Ballerup sidste år, hvor de leverede en hæderlig indsats og kom til 2. runde. De vil desuden forsøge at kvalificere sig til OL i 2016 efter de har skrevet en konkrakt med Seri Mutiara Development Sdn Bhd, som har givet de to en 2 millioners kontrakt. Dette giver dem lidt økonomisk balast op til OL.

Down Under
Til Australian Open møder Koo/Tan, som nu er placeret som nummer 94 på verdensranglisten, i første runde af kvalifikationen Alan Chan Yun Lung/Reginald Lee Chun Hei fra Hong Kong. Hvis de når hovedturneringen står verdens nummer 15 Takeshi Kamura/Keigo Sonoda fra Japan over på den anden side af nettet. Det er ganske prominente navne der stiller op i herredouble-rækken ved Australian Open blandt andet verdens nummer 1 Lee Yong Dae/Yoo Yeon Seong og danske Mads Pieler Kolding/Mads Conrad.

Kilde: The Star

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Morten Frost: Jeg håber, at badmintonspillerne udviser forståelse og format, når tiden kommer

Den danske badmintonlegende, Morten Frost, har skrevet et bidrag til debatten, om den konflikt, der …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.