Eurasia Bulgarian Open: Søren Toft Hansen og Mathias Thyrri Jørgensen strøg til tops

Loading

I sidste uge blev der spillet Eurasia Bulgarian Open, hvor mange danskere havde taget turen til det varme Sydeuropa. Det gik især godt for Søren Toft Hansen og Mathias Thyrri Jørgensen, der sammen spillede sig hele vejen op på sejrsskamlens øverste trin.

I herredoublerækken stillede mange stærke par til start, og der var nok ikke mange, der spåede Søren Toft Hansen og Mathias Thyrri Jørgensen de store muligheder i forhold til at tage titlen. Makkerparret fik dog hurtigt bevist, at de skulle tages seriøst.

Ikke uden sved på panden
De første tre kampe bød på to sejre i tre sæt, hvilket vidnede om, at der måtte arbejdes for sejrene. Kampen i kvartfinalen skulle afgøres ved de helt små marginaler, men det danske makkerpar fik alligevel hævet det længste strå, og vandt med 23-21 i tredje sæt i en kamp, der varede 56 minutter.

I semifinalen og finalen var modstanderne begge danske par, hvor Søren og Mathias godt vidste, at de i finalen var ‘underdogs’.

– Finalen var helt særlig, fordi vi godt vidste, vi var “underdogs” i den kamp. Vi spillede helt vildt godt i finalen, og da vi så fik sidste point, så var det bare den fedeste følelse, jeg nogensinde har haft, sagde Mathias Thyrri Jørgensen til BadmintonBladet.

Første internationale sejr
I modsætning til Søren Toft Hansen, så var det Mathias Thyrri Jørgensens første internationale sejr, hvilket han understreger var meget specielt.

– Jeg rammer et rigtig godt niveau gennem hele turneringen, og når man så til sidst står med pokalen i hånden, så er det bare verdens fedeste følelse. Jeg har tit hørt fra andre om, at man ikke kan beskrive den følelse, man får i kroppen, når man endelig vinder noget, man bare træner for hver dag.

Ydermere deltog Mathias Thyrri Jørgensen også i mix og single, men det var i mix, at han sammen med Emilie Aalestrup også spillede sig i finalen. Desværre blev det til et nederlag i finalen, men alligevel ser Aabenraa-spilleren tilbage på en turnering, hvor niveauet var godt.

– Det var jo en utrolig god turnering for mig. Specielt i herredouble, fordi vi gik hele vejen, men jeg spillede også rigtig godt i mix, hvor vi kom i finalen, og i herresingle, hvor jeg taber første runde 18-21 i tredje sæt til en velspillende thailænder, afslutter Mathias.

Kendskab til hinanden betyder alt
For at forholdet inde på banen skal fungere, så må forholdet udenfor banen ligeledes være i orden. Søren Toft mener, at deres forståelse for hinanden havde stor betydning for, hvorfor det var dem, der til sidst løftede pokalen.

– Mathias og jeg har en rigtig god forståelse for, hvad den anden har brug for i de forskellige situationer, da vi kender hinanden super godt udenfor banen også. Så vores kendskab til hinanden betyder alt, sagde Søren Toft.

Der bliver heller ikke lagt skjul på, at makkerparret i sidste uge ramte deres hidtil højeste niveau sammen.

– Jeg synes generelt, at vi gennem hele turneringen rammer et højt niveau, og så er jeg specielt imponeret over vores defensiv, ikke mindst i finalen. Det er uden tvivl det højeste niveau, vi har ramt ind til videre i vores makkerskab.

Læs også

Intro til Søren Toft Hansens badmintonblog: Fem skarpe om mig

Velkommen til min blog. Mit navn er Søren Toft Hansen, og jeg er 24 år. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.