Carsten Mogensen og Mathias Boe. Foto @Anette Vollertzen

Badminton Danmark: De bedste doubler stopper

Loading

Badminton Danmark har med dags dato ophørt samarbejdet med Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen. Uenighed om trøjesponsoratet til VM for hold og et brud på den kollektive spilleraftale fra spillernes side betyder, at Badminton Danmark med beklagelse har set sig nødsaget til at stoppe samarbejdet.

De fem spillere har valgt ikke at stå til rådighed for det danske landshold på den kollektive aftales vilkår til Sudirman Cup.

Badminton Danmark har tegnet en kollektiv aftale via spillerforeningen med landsholdsspillerne. Den kollektive aftale beskriver blandt andet, at Badminton Danmark kan tegne landsholdssponsorater på vegne af alle spillere på det danske landshold, og dette skete tidligere i år, da småkagefirmaet Danisa købte sponsorrettighederne til Sudirman Cup-holdets bluser.

De fem spillere har afslået at stå til rådighed for landsholdet, på den kollektive aftales præmisser med henvisning til, at deres individuelle kontrakter ikke tillader det.

Det er derfor Badminton Danmarks klare opfattelse, at spillerne har tegnet individuelle kontrakter, der er i modstrid med den kollektive spilleraftale, og spillerne har ikke vist vilje til at bringe deres individuelle kontrakter i overensstemmelse med den kollektive spilleraftale. Badminton Danmark ser derfor ikke andre rimelige udveje end at afbryde samarbejdet. Det betyder at:

  • Spillerne stopper på landsholdstræningen
  • Spillerne får ikke længere støtte af Badminton Danmark
  • Badminton Danmark opsiger den individuelle landsholdsaftale med spillerne
  • Badminton Danmark udtager andre spillere til Sudirman Cup

– Badminton Danmark har brug for at skaffe indtjening til elitearbejdet gennem landsholdet, og det har vi gjort i dette og andre samarbejder med Danisa. Det er ikke acceptabelt for forbundet, at spillerne har brudt den kollektive aftale ved at indgå personlige kontrakter, der er i modstrid med denne. Da spillerne desuden ikke har forsøgt at bringe dette i orden, er vi desværre blevet nødt til at stoppe samarbejdet, udtaler René Toft, formand i Badminton Danmark.

Pressemeddelelse fra Badminton Danmark

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.