Badminton med de unge….

Loading

……..2 beboere fra bostedet,

1 fraflyttet beboer og forhåbentlig kommende studerende til pædagogisk assistent,

og 1 pædagogstuderende i praktik på vedkommendes første dag. 


Vi spiller badminton to gange ugentlig af ca 1 times varighed. Hver mandag i Vordingborghallen. Hver torsdag i Eskilstrup. På 6. år! 

Det er vigtig bevægelse, især for denne gruppe af borgere, som qua deres diagnose ofte er præget af initiativløshed og inaktivitet. 

Dette fører ofte til overvægt, nogle gange også som yderst uheldig bivirkning af stærk psykofarmaka, og en meget stillesiddende hverdag, hvor pulsen sjældent kommer højt op, hvilket ikke er befordrende for sundheden. 

Vi gør ret meget for at holde dem aktive. 

De to beboere tager på arbejde tre gange ugentligt af ca 3 timers varighed i beskyttede omgivelser, og den ene er til fitness herudover med en tredje beboer to gange ugentligt. Og så er der selvfølgelig også deltagelse i indkøb, madlavning og normale opgaver som egen tøjvask, rengøring af eget værelse etc. 

Men hverken det psykiske eller fysiske overskud tillader en normal aktiv hverdag og tilværelse. Vi skal som personale altid balancere mellem at tilskynde, nogle gange også udfordre og opfordre til aktivitet, og tid til ro og tilbagetrækning fra sociale. 

Hver person behandles individuelt og har sine egne balancer mellem det aktive og sociale på den ene side og roen og tilbagetrækning til eget værelse på den anden side. 

Badminton er den aktivitet, vi har holdt fast i længst. I de bedste stunder er vi 4 nuværende beboere og en tidligere, og nogle gange aflyses det, når stemmerne og hallucinationerne er for dominerende – det sker dog sjældent, altså aflysningerne. 

Der er tale om helt eller delvist kroniske tilstande, hvor de nærmest dagligt er påvirket af symptomer. 

Men når vi står på badmintonbanen, så er det min oplevelse, at de kun ser bolden og lidt glemmer alt det andet. Og så har vi det sjovt – sammen!, sveder, griner, råber – og klæder om sammen. Mit mål er at få dem med ind under bruserne, men dertil er kun jeg nået! Endnu!

Håbet (og målet) har jeg med mig hver gang! 


Badmintonbladet ❤️ Per Damkjær Juhl 

Læs også

Australian Open • Super 500 • 11.-16. juni 2024

LIVE på TV2 Sport fra kvartfinalerne fredag morgen kl 04.00…..og lørdag og søndag‼️🙏🏻✅🔝 Link til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.