Amalie Hertz mod Alexandra Bøje

Badmintonligaen: Greve vaklede kun kort mod Højbjerg

Loading

En del af et godt besøgt Greve Idræts Center var tirsdag aften omdannet til Li-ning Arena. Her spillede Greve og Højbjerg Badmintonliga-kamp i 3. runde.

Greve var favoritter i fem ud af de seks kamp. Dermed krævede det et par overraskelser af Højbjerg, hvis der skulle spænding ind i opgøret. Der kom overraskelser.

Første runde bød på to rene doubler. Damedoublen med Greves Rikke Søby og Isabella Nielsen var svage favoritter mod Højbjergs garvede duo, Line Nørgaard og Nanna Vestergaard.

Kampen var velspillet, og pigerne skiftedes til at have initiativet. Til sidst skulle det afgøres i tredje sæt, og her var Nørgaard/Vestergaard mest kompakte og kølige, da det gjaldt. De vandt med cifrene 21-19, 18-21, 21-17. Kunne Greve rystes?

Imellemtiden havde Greves herredouble David Daugaard og Mikkel Delbo i sikker stil nedlagt Morten Bødskov og Mathias Bay-Smidt. Stillingen var dermed 1-1.

I anden runde blev der gjort plads til to singler. Højbjergs unge stjernefrø Jesper Toft var oppe mod finske Kalle Koljonen i 2. herresingle. Det blev en dyst på to vidt forskellige stilarter. Jesper Toft har et stort repertoire og skarpe angrebsslag, mens Greve-spilleren er eksponent for mere basale badmintondyder som sikkerhed og fight.

Denne aften blev derfor en prøve på 17-årige Jesper Tofts tålmodighed. Kunne han lave flere vindere end fejl? Indledningsvis var 22-årige Koljonen spilstyrende, og Toft virkede ikke komfortabel i Li-ning Arena. Det blev en smertefri gevinst i første sæt for finnen; 21-14.

I andet sæt skiftede spillet karakter. Jesper Toft fik sænket sin fejlprocent, og han havde adskillige gange sin modstander fanget på det helt forkerte ben. Han bragte sig foran ved opholdet. Men Koljonen fortsatte med at skrabe masser af bolde over, og der er ikke plads til mange uprovokerede fejl på Badmintonliga-niveau. Forspringet forsvandt hurtigt med blandt andet et par servemodtagninger direkte i nettet.

Det blev Koljonen, der trak sig bedst ud af stilarternes kamp. Han sørgede ganske enkelt for at holde boldene i spil så længe, at Jesper Toft begik fejlene, inden han selv blev udspillet. Sejren blev på 21-14, 21-19.

I damesinglen var Greves Amalie Hertz den mest bevægelige i opgøret mod Alexandra Bøje. Det gjorde forskellen – i to stille sæt, løb Amalie Hertz med sejren på 21-17, 21-16.

Det største drama i den damesingle var, da stigedommeren fik rodet rundt på pointene i starten på andet sæt. I skyndingen fik han tildelt Amalie Hertz to point i stedet for et. Efter Højbjerg-protester kom servedommeren til assistance og fik rettet op på miséren.

Nu var stillingen 3-1 til Greve, og det så svært ud for gæsterne. Hjemmeholdet havde ikke i sinde at forære noget væk. Både 1. herresingle og mixeddoublen blev vundet overbevisende i to sæt af henholdsvis Kim Bruun og Ditte Søby/Mathias Christiansen.

Dermed vandt Greve med 5-1, og de fik tre point til tabellen. Sjællænderne rykker op på en andenplads i Badmintonligaens Grundspil.

Se alle resultater fra Badmintonliga-kampen mellem Greve Strand Badmintonklub og Højbjerg Badminton Klub

 

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …