En 16 årig dansker alene i Indonesien

Loading

Mens nogle af den danske spitzenklasse spiller badminton på allerøverste niveau i støjinfernoet og berygtede Istoria, Jakarta – og det sendes live på TV2 Sport fra tidlig morgen onsdag til søndag den 17.-21. juli, har vi en ung dansk mand fra Præstø på et selvorganiseret, 25 dages træningsophold i Bandung, ca 150 km sydøst for Jakarta.

Victor mødte indonesiske Rendy i denne sæson ved torsdagstræningen i Roskilde og bor nu hos Rendys far og mor i Bandung. Udover husly og træning laver de mad til ham, vasker hans tøj osv.

To timers træning hver morgen og aften, plus løbetræning, i en lille, én baners hal uden omklædningsrum og air condition, og som åbnes af en mand, der bor i hallen.

Varmen er ikke så slem som forventet, ja frygtet. Bandung ligger lidt oppe i bjergene og luftfugtigheden er derfor ikke så høj, hvorfor Victor faktisk synes, at en hed sommerdag i Vordingborghallen er værre.

Midt på dagen hviler og sover de.

Det er hård, fysisk træning. Mens der i Danmark er et stort fokus på teknik, er der i Indonesien større fokus på styrke og fysik. Altså noget med at mosle på, smashe på alt, hvad der rører sig og i øvrigt køre i et højt, hårdt tempo, med masser af multifeedningsøvelser. I lang tid!

Det betyder 3-4 bluser og minimum 2 liter vand til hver træning.

To gange om ugen spiller de kampe, hvor træneren observerer og vurderer, om spilleren er blevet bedre og hvad der skal arbejdes videre med.

Mor Suzanne fortæller:
Victor spillede i går nogle kampe mod nogle dygtige indonesiske spillere. Og vandt. Blandt andet fordi han valgte at bruge meget teknik, med finter og den slags, og i øvrigt undlade at “banke løs på dem”. For som han sagde i telefonen imorges: “så får man den banket lige hovedet igen”. 

Sport binder folk sammen. 
På tværs af alder, geografi, kultur, sprog – og alt muligt andet. Victor har rejst med sin sport siden han var 11, og har f.eks. fået to gode venner for livet i England. Og nu i Indonesien. For når først fjerbolden kommer i spil, taler alle samme ‘sprog’. Badminton-sproget! Og der opstår pludselig et fællesskab, hvor sport bliver til venskab og man kan dele glæder og oplevelser på banen med ligesindede.

Prøv det selv. Rejs ud i verden og tag dit badmintonudstyr med. You won’t regret it!
http://badminton.nellemann.dk/per-damkjaer-juhl-usa-badminton-1993/

Tak til 2 x Wittrock.

Per Damkjær Juhl

Læs også

Indonesia Open • Antonsen taber i 3 sæt til den kommende verdensetter på ranglisten!

En meget kommunikerende (😤⚡️🔥💪🏻) Antonsen taber 9-21/21-12/14-21 på 71 minutter til Shi Yu Qi. Men …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.