Indonesisk dominans ved Indonesian Masters 2015

Loading

Selv om Yonex Sunrise Indonesian Masters 2015 ikke har deltagelse af nogle danskere, har vi kigget en tur i retning af Malang, hvor turneringen spilles, alligevel. Faktisk er det primært indonesere, der stiller op, så det er lige før, man kan kalde turneringen for de åbne indonesiske mesterskaber i stedet for.

Når det så er sagt, så er det Indien, der topper seedningerne i de to singlerækker. Hos herrerne er K. Srikanth topseedet, og trods en meget tæt tresætter i morges, hvor han vandt med 25-23 over Indonesiens Saputra Vicky Angga, som ligger 393 pladser under Srikanth på verdensranglisten, er han klar til kvartfinalen i morgen. Her skal han møde Teck Zhi Soo fra Malaysia.

Andenseedet er Tommy Sugiarto fra Indonesien, som i skrivende stund møder landsmanden Sony Dwi Kuncoro i kampen om en plads i kvartfinalen. Sugiarto har netop vundet første sæt med 21-11. Vinderen møder endnu en landsmand i morgen, da han skal møde vinderen af et andet rent indonesisk opgør mellem Christie Jonatan og Muhammad Bayu Pangisthu. Den kamp er sat i gang netop nu.

Sindhu fortsætter hvor hun slap
I damesingler er det P. V. Sindhu, der vandt i Macau i søndags, der er topseedet, og efter en sejr i tre sæt over Gregoria Mariska, der vandt bronze med det indonesiske landshold ved det nyligt overståede U-VM i Peru, vandt hun sikkert sin kamp i dag over endnu en indoneser. I morgen skal Sindhu op mod He Bingjiao fra Kina.

Ligesom hos herrerne er det hos kvinderne også en indoneser, der er andenseedet. Det drejer sig om Maria Febe Kusumastuti, der uden de store problemer har spillet sig til kvartfinalen i morgen via to tosætssejre over to landsmænd. I morgen får hun også kinesisk modstand i form af Chen Yufei.

Tidligere OL-vindere mødes
I herredoublen byder kvartfinalerne på et interessant opgør, idet de regerende verdensmestre Hendra Setiawan og Mohammad Ahsan møder deres landsmænd Markis Kido og Hendra Gunawan. Setiawan og Kido vandt VM sammen i 2007 og OL i 2008, men det er flere år siden, de to har spillet sammen nu. Setiawan og Ahsan er topseedede og bør ikke komme i problemer mod Kido og Gunawan.

Hos damerne er det Indonesiens topdouble, Greysia Polii og Nitya Krishinda Maheswari, der som topseedede er favoritter til at gå hele vejen, og foreløbig går det dem meget godt. Efter at have været oversiddere i første runde vandt de i dag over et yngre indonesisk par i to sæt. I morgen står de over for Anggia Shitta Awanda og Mahadewi Istirani Ni Ketut, ligeledes Indonesien, som er et par, vi får lov til at stifte nærmere bekendtskab med til Copenhagen Masters.

Endelig er der mixdoublen, hvor historien ligner den fra damedouble. De topseedede indonesere Tontowi Ahmad og Liliyana Natsir sad over i første runde og vandt i to sikre sæt i anden over et par landsmænd… Også de render ind i endnu to indonesere i kvartfinalen i morgen, nemlig Alfian Eko Prasetya og Vita Marissa.

Dermed er alle fem topseedede spillere og par stadig med i Indonesian Masters, når kvartfinalerne spilles i morgen fredag fra kl. 15 lokal tid.

Du kan se programmet for i morgen her.

Læs også

Vietnam Open uden vietnamesere

Kvartfinalerne ved Vietnam Open, der spilles i Ho Chi Minh City i denne uge, bliver …