Badmintonligaen: Vendsyssel skuffede på hjemmebane

Loading

Her til aften tog Vendsyssel imod Værlæse på hjemmebanen Arena Nord i Frederikshavn i deres første kvartfinale. Der var lagt op til mange tætte kampe, og det skulle også blive en underholdende holdkamp.

Holdkampens første kamp var damesinglen mellem Camilla Sørensen fra Vendsyssel og den nykårede fjerdronning Line Kjærsfeldt fra Værløse, som netop vandt DM i weekenden. Her var Kjærsfeldt storfavorit, og hun viste også stærkt og hurtigt spil i løbet af kampen. Camilla Sørensen havde ikke en chance i denne kamp, hvor den nykårede danmarksmester Line Kjærsfeldt spillede den ene gode bold efter den anden. Kjærsfeldt vandt kampen med 21-12 og 21-6 og skaffede Værløse en rigtig god start på kvartfinalen.

Vendsyssel skulle forsøge at spille sig tilbage i holdkampen i mixeddouble, hvor Zvonimir Durkinjak/Maria Helsbøl fra Vendsyssel stod over for Rene Mattison/Emma Wengberg fra Værløse. Denne kamp styrede Vendsyssel-parret med hård hånd. Durkinjak/Helsbøl vandt 1. sæt med 21-15. I 2. sæt kom Værløse-parret ikke mere med og tabte 2. sæt med 21-11. Dermed 1-1 i kvartfinalen.

Vendsyssel i modvind
Næste kamp på programmet var i damedouble, hvor Vendsyssel stillede lidt utraditionelt op. De havde nemlig valgt at sætte den nykårede estiske mester i damesingle Kati Tolmoff sammen med Josephine Van Zaane i damedouble. De stod over for Thilde Mattison/Julie Finne-Ipsen fra Værløse. 1. sæt var på Værløses præmisser, og Van Zaane/Tolmoff kunne ikke finde deres spil. Dermed endte 1. sæt til Værlæse med 21-16. I 2. sæt prøvede Vendsyssel-parret forgæves at komme igen, men det hjalp ikke. Mattison/Finne-Ipsen vandt kampen med 21-16 og 21-15 og bragte Værløse foran med 2-1.

Den finske entertainer Ville Lång fra Vendsyssel skulle derfor forsøge at skabe balance i regnskabet. Han stod over for Rasmus Messerschmidt fra Værløse i 1. herresingle. Her var finnen favorit, men han skule hurtigt komme i modvind fra start af. 1. sæt var tæt, men med Messerschmidt en anelse foran. Sættet skulle afgøres i ombolde og her var Værløse-spilleren skarpest til sidst. Messerschmidt vandt med 22-20. 2. sæt var også tæt i starten, men i midten af sættet måtte Ville Lång desværre trække sig med en skade. Dermed en lidt overraskende 3-1 føring til Værløse.

Nu skulle Vendsyssel forsøge at kæmpe sig tilbage i dagens kvartfinale, hvor Lasse Mølhede/Jonatan Nordh skulle forsøge at udspile Søren Gravholt/Nikolaj Overgaard fra Værløse. Vendsyssel-parret bed godt fra sig i 1. sæt, men i slutningen af sættet kunne de ikke holde fast, og det gav Værløse-parret sættet med 21-18. I 2. sæt sprællede Mølhede/Nordh forgæves og måtte se sig slået med 21-18 og 21-14. Dermed vandt Værlæse den første kvartfinale med 4-1.

Sidste kamp på programmet var i 2. herresingle, hvor “borgmester” Peter Mikkelsen fra Vendsyssel var oppe imod Mikkel Mikkelsen fra Værløse. Her havde Værløse-spilleren vundet 1. sæt med 21-9 og var foran med 11-7 mod Peter Mikkelsen, da kampen blev stoppet.

Efter kampen mente Peter Mikkelsen at Ville Långs skade blev afgørende for kampen.

– Det har helt klart betydning at Ville måtte trække sig med en skade. Det var en kamp som vi havde håbet på, udtalte Peter Mikkelsen til Badmintonbladet.dk.

Noget af en bet for Vendsyssel, som ikke kunne udnytte hjemmebanen.

Returkampen i Værløse er på fredag d. 12 kl. 19.

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Finne-Ipsen om bundbrag: Det er virkelig en 50/50-kamp

Julie-Finne Ipsen fortæller her om Værløses spændende kamp mod Gentofte i aften og om den …