Joachim Persson valgte mixeddouble frem for herresingle ved Kharkiv International i Ukraine

Badmintonligaen: Kølig Persson sendte velspillende Greve hjem

Loading

Der var drama for alle pengene, da favoritterne fra TSS tog imod Greve Strand i aftenens andet kvartfinaleopgør mellem de to tidligere mesterklubber.

TSS vandt det første opgør i Greve med 4-2, og de havde dermed fordelen på deres side. Til gengæld stillede TSS med to skadede spillere på holdkortet, og de måtte derfor inden kampstart trække reserver ind for Hans-Kristian Vittinghus og Selena Piek.

Det blev Lukas Kristiansen og Camilla Juhler Kristiansen. Det svækkede kun damedoublen, da Vittinghus på forhånd var sat i herredouble, som han sjældent excellerer i.

Greves Kim Bruun har fejret store triumfer med TSS, som han forlod til denne sæson. Bruun måtte i sidste uge udgå af DM med en knæskade, men det afholdt ham ikke fra at besejre den irske OL-deltager Scott Evans i to sæt.

Da Greve som forventet vandt både herredouble og damedouble, var TSS pludselig bagud 0-3 og presset i bund i egen hule.

– Vi valgte lidt selv at komme bagud 0-3 ved at vælge at spille herresinglen først, som var en 50/50 kamp. Damedoublen og herredoublen vidste vi godt, at vi ikke kunne vinde, fortalte Joachim Persson efter kampen.

– Vi kunne godt have valgt at åbne med en sikker kamp i damesingle, men ved at lægge Scotts kamp (1. herresingle), forsøgte vi at tage noget af presset af ham.

Med ryggen mod muren bekendte det skadesplagede hjemmeholdet kulør.

Først viste den nybagte danmarksmester i damesingle, Mette Poulsen klassen mod Amalie Hertz Hansen. Det blev en sikker sejr i to sæt.

19-årige Amalie Hertz Hansen er en af de danske damesingler, der bevæger sig mest elegant rundt på banen. Mod Mette Poulsen manglede hun angrebsvåben til at skabe pointene selv, men mon ikke der bliver arbejdet på den front på træningsbanen i Greve.

Dernæst kom en højdramatisk mixeddouble, som bølgede frem og tilbage. Kampen blev vundet i tre sæt med cifrene 21-15, 15-21, 22-20 af Line Kjærsfeldt og Kim Astrup.

Greve-duoen Amalie Magelund Krogh og Mathias Christiansen havde stor ære af opgøret, og særligt 16-årige Amalie Magelund Krogh imponerede ved at matche sine ældre modspillere fuldt ud.

Defensivt stod Greve-pigen solidt og havde ingen problemer med at holde Kim Astrups offensiv, der forstås ikke hører til den tungeste i kategorien. På nettet viste unge Krogh gode ryk og stor variation i sine valg.

Nu var det op til Joachim Persson og Kalle Koljonen at afgøre sagerne. En Greve sejr ville betyde Golden Set, mens en TSS-gevinst ville give avancement til sidste års finalist.

Det blev en match, hvor den rutine og snuhed, Joachim Persson har fra utallige afgørende ligakampe, blev udslagsgivende. Persson, der på grund af en fiberskade er et stykke fra topformen, gjorde lige præcis nok på de vigtige bolde til at sende TSS i semifinalerne.

– Jeg fik lidt sidestik, men jeg kunne godt have spillet et tredje sæt – og vundet et tredje sæt, sagde Persson med vanlig selvsikkerhed.

Sejren blev på 21-19, 22-20, og TSS må i lighed med de andre avancerede hold vente til d. 20. februar med finde ud af, hvem der venter i semifinalen. Den dag spiller Værløse returkamp mod Solrød Strand.

– Vi føler egentlig, at vi sammen med Skovshoved er det stærkeste hold, der er tilbage, hvis vi stiller fuldt hold. Det har vi endnu ikke gjort i denne sæson, men Selena Piek er meldt klar til German Open og All England, og HK skal også nok blive klar snart, runder matchvinderen af fra Skælskør.

Se alle resultater fra kvartfinalen mellem TSS og Greve Strand.

Læs også

“Man møder op! Man deltager!” • Den Danske holdturnering anno 2024!

Hver generation står på skuldrene af den forrige.  Hver generation overtager og forvalter, ændrer og …

En kommentar

  1. Godt nok gjorde debutanten 16-Ã¥rige Lukas Kristiansen en fin figur i aftenens kamp…. men oræcis lige sÃ¥ god som HK i herredouble?…..Arrrrh……Arrrrh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.