Badmintonligaen: Mikkelsen sikrede spænding i Skælskør

Loading

TSS mødte i aften på hjemmebane Vendsyssel i Badmintonligaen. Inden kampen var TSS stor favorit, men holdkampen startede tæt ud.

I 1. herresingle spillede Hans-Kristian Vittinghus fra TSS mod den finske entertainer Ville Lång fra Vendsyssel. Der kom aldrig for alvor spænding i den kamp, da HK kørte sejren meget sikkert hjem med 21-17 og 21-13. Samtidigt var Josephine Van Zaane/Camilla Sørensen fra Vendsyssel lige så overbevisende, da de vandt med to gange 21-13 over Sonja Pekkola/Julie Nørby-Odgaard fra TSS. Dermed stod den 1-1 efter de to første kampe.

Klasseforskel i mixeddouble
Mads Pieler Kolding/Jenny Nystrøm fra TSS stod over for Allan Hansen/Maria Helsbøl fra Vendsyssel i mixeddouble. TSS-parret var kæmpe favoritter inden kampen, og udnyttede også den favoritværdighed til fulde. 21-8 og 21-12 blev de slående cifre i TSS-parrets favør.

I 2. herresingle stod den unge “young gun” Kim Bruun fra TSS og “borgmesteren” Peter Mikkelsen fra Vendsyssel på hver sin side af nettet. Kim Bruun var favorit inden kampen, men kampen skulle hurtigt udvikle sig til en tæt affære. I starten af 1. sæt fulgte de to spillere pænt hinanden, men i slutningen af sættet var Kim Bruun lige en anelse skarpere, og vandt 1. sæt med 21-17. 2. sæt mindede om 1. sæt, men her var rollerne byttet om. De to spillere fulgte hinanden til midten af sætttet, hvorefter “borgmesteren” fik en god stime og spillede virkelig skarpt. Kim Bruun havde intet modtræk, og derfor vandt Vendsyssel-spilleren sikkert med 21-11. I 3. sæt holdte Peter Mikkelsen sit momentum fra 2. sæt og pressede Kim Bruun fra start af. 11-7 var Mikkelsen foran ved opholdet, og det forspring hentede Kim Bruun aldrig. Mikkelsen vandt 21-15 i 3. sæt og hentede en meget flot sejr.

Efter sejren mente Peter Mikkelsen, at tålmodighed var nøglen.
– Jeg synes tålmodigheden fra min side blev afgørende for, at jeg vandt. Og så var det selvfølgelig vigtigt, at det var mig, der hele tiden var foran med 3-4 stykker i 3. sæt, udtaler Peter Mikkelsen til Badmintonbladet.dk

Spænding til det sidste
Næste kamp på programmet var i herredouble, hvor Anders Skaarup/Kim Astrup fra TSS og Jonatan Nordh/Lasse Mølhede fra Vendsyssel duellerede. Skaarup/Astrup var meget overbevisende i starten af kampen, og Vendsyssel-parret fik ikke et ben til jorden. 1. sæt endte med knusende 21-8. I 2. sæt kom Nordh/Mølhede bedre med, men var stadig to skridt bagud i forhold til TSS-parret. 2. sæt vandt Skaarup/Astrup med 21-17 og sikrede TSS en føring på 3-2 inden den sidste kamp.

Kati Tolmoff skulle forsøge at sikre Vendsyssel et Golden Set, ved at besejre Mette Poulsen fra TSS i damesingle. I starten af kampen fik Mette Poulsen dog den bedste start, men hen mod slutningen af 1. sæt fik Tolmoff igen kontakt ved stillingen 18-17. Dog lukkede Poulsen sættet til sidst, og vandt med tætte 21-18. I 2. sæt var Tolmoff færdig, og fik sig en lille øretæve. Mette Poulsen vandt med 21-11 og sikrede dermed TSS en sejr på 4-2. Sejren giver TSS vigtige point i topstriden af Badmintonligaen.

Efter holdkampen var Anders Skaarup fra TSS forståeligt tilfreds med præstationen.

– Alle spiller godt. Vi har dog nogle klare udfordringer i damedouble, selvom jeg synes Vendsyssel-parret også spillede godt. Derudover har vi lidt problemer i 2. herresingle med Kim Bruun, hvor Kim egentlig spiller godt, men ret imponerende at Peter Mikkelsen kan finde det niveau i disse holdkampe. Kim Astrup og jeg spiller stabilt uden at være prangende i dag, og vi er gode til at holde hovedet koldt i disse kampe. Vi nyder rigtig meget at spille foran vores hjemmetilskuere, siger Anders Skaarup til Badmintonbladet.dk

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …