Pulsen på fransk badminton. Del II. “Undervejs”

Loading


Er på vej. Tog fra Sydsjælland til CPH Airport. Holder virkelig meget af at køre i tog. At være fri for at koncentrere sig om trafikken. Kunne læse eller bare dagdrømme med blikket ud og musikken flydende i hørebøfferne. Og så koster turen sølle 43 kr med orange. 

Med EasyJet tur/retur til ialt 410 kr og overnatning hos venner i Mulhouse er det en ekstrem billig tur til Frankrig. 


Elsker at rejse.
Være undervejs. Mellem A og B. Være i bevægelse. Det harmonerer temmelig godt med min altid tilstedeværende rastløshed og uro. Undervejs flyver tankerne vidt omkring. De rejser rundt i tid og rum. Minder, ideer, sætninger, billeder, sanseindtryk, oplevelser vælter frem fra mørket. For mig er bevægelse, om det så er de hyppige gåture, lig med frihed til at drømme sig væk eller få tænkt noget igennem, løsnet op, få blik for nye perspektiver og i nogle tilfælde svar og løsninger på ting, der længe har cirkuleret i sindet. 


I de mange år jeg spillede holdkampe i Frankrig for Red Star Mulhouse var rejsetiden ofte længere end opholdet. Ved en holdkamp i Aix-en-Provence varede rejsetiden 16-17 timer og omfattede to flyture og tre togture, samt en kort tur i bil som afslutning. Bare for at komme frem. Jeg kunne sjældent tillade mig, pga arbejde og to små børn derhjemme (og samleveren!) at blive en ekstra dag. Det ændrede sig lidt, da børnene blev 2-3 år og jeg kunne tage et af dem med mig. Så kunne vi blive en ekstra dag i Paris, når RSM-holdet havde spillet i Saint-Maur, Saint-Denis eller Clichy. 

Modsat mine daværende RSM-holdkammerater fra fx Slovakiet og England, og de tilrejsende franskmænd fra andre dele af landet, modtog jeg ingen betaling for at spille på holdet. De andre var på kontrakt, i nogle år med bonus ved sejre. Jeg fik mine rejseudgifter betalt (bevares, de var dengang noget højere end i dag, hvor “discountfly” er meget udbredt). Det var alt.

Iøvrigt. En sidebemærkning. Jeg får heller ingen penge ud af at drive Badmintonbladet. Alle udgifter til drift af web, til webkonsulent og -designer, til rejser, kost og ophold dækker jeg selv. Bare så det er på plads. 

Men i begge tilfælde var og er det glæden ved sporten, der er den absolutte drivkraft. Kombineret med friheden, at være undervejs – i “proces” som det hedder, være en del af noget større og oplevelse af at bidrage, bidrage til et konkret og mere abstrakt fællesskab og ikke mindst møde og samtale med mennesker af alle slags. 

Alt dette er mit brændstof. 

I Mulhouse, Frankrig er de franske mesterskaber allerede i gang. Kvalifikationskampene blev spillet torsdag. Bliver det den unge komet Christo Popov, seedet 1, sølvvinderen fra ungdomsverdensmesterskaberne, der i Brice Leverdez’ fravær tager titlen i herresingle, eller bliver det Christos storebror Toma junior Popov, seedet 2?

https://ffbad.badnet.org/Src/index.php

http://www.ffbad.org/actus-28/2020/mulhouse-2020-une-premiere-journee-de-qualifications

Rejsen til mit andet hjemland er i gang. Endnu et lille eventyr. 

Per Damkjær Juhl

Læs også

Bare et tilfældig år – 2015 og All England

All England 2015 (og lidt om AE2013 og AE2014……og OL 2024) Lin Dan, 31 år …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.