Begejstring! ツ

Loading

En følger af Badmintonbladet skrev i går, fredag den 4. august kl 14.08 på messenger:

“Hej BadmintonBladet,

Jeg følger dagligt med på alle de ting der bliver skrevet herinde. Jeg håber dog på et råd mht. VM i Danmark.

I skriver tit at der er ledige pladser – men hvis man gerne vil se danskerne spille, hvordan ved man så til hvad man skal booke?

Man kender jo ikke programmet endnu og hvilke baner de spiller på?

Tak for hjælpen, ……. “

Tak for dit spørgsmål!✅👍🙏🏻♥️

Mit svar kl 14.51:

“Ingen, i hele verden, kender programmet før torsdag 10 aug. Dagen for lodtrækning. Ingen. 

Men i de to første dage er der med garanti danskere på banerne. Men ingen ved nu på hvilke baner, på hvilket tidspunkt. Og på dag 3 kan alle været slået ud. 

Mit råd:  Køb til de første dage. Uanset bag hvilken bane. Det bliver måske aldrig så stort igen i Danmark. Og måske aldrig med en dansk favorit. Og uanset danskere eller ej. Alle stjerner vi være der. Og der bliver badminton på allerøverste niveau!”

                                            🇩🇰                               

Sagen er jo, at badmintonverden kan være svær at sætte sig ind i og være meget indforstået. Både på micro og macro niveau.

Havde det været VM i fodbold, havde spilleprogram med datoer, tidspunkter og stadioner forlængst ligget klar. I måneder forud. 

Sådan er det ikke i badminton. Måske heller ikke i andre sportsgrene, tennis fx, men det aner jeg intet om. Har tennis overhovedet et VM?

Til VM i Royal Arena kommer der forhåbentlig masser af tilskuere, for hvem badminton er nyt og relativ ukendt land, i hvert fald live og tæt på. Mange følger badminton på skærmen – tak TV2 Sport, for deres dækning og regelmæssige indføring og svar på “begynder-spørgsmål” ❤️🙏🏻 , men at se badminton i den virkelig verden er noget helt andet. En helt anden oplevelse…… 

Sidespring….

Min kæreste var med tre 15 årige og undertegnede til finalerne ved DM i Esbjerg i 2022 – 2 x 265 km på én dag, og blev ret begejstret! Badminton på nært hold, oplevet LIVE er noget helt andet end på en skærm. Hun flød over med energi og ord på hjemturen. Lydene fra deres smash, hastigheden, hoppene og kastene, råbene, intensiteten, dynamitten…..hun blev ved! 

Jeg tror især hurtigheden kom bag på hende. På en skærm ser alt jo relativ roligt og kontrolleret ud. I virkeligheden går det mega hurtigt. Dét ved vi, der færdes i den virkelighed. Dét ved seerne nok ikke. I samme omfang. Eller – slet ikke! 

Hastigheden, hurtigheden, tempoet er overvældende. Også for en inkarneret fan og udøver af badminton i IRL som mig. Hver gang! Næsten uanset niveau. 


Sidespring II…..

Tænk hvis man kunne tilbyde tilskuerne i hallen det som snooker kan tilbyde – at kunne lytte til kommentatorstemmerne, som jo virkelig kan give de enkelte kampe ekstra dybde, påpege detaljer, slag og tilføre vidde og alle historierne. 

Sidespring III….

“Make Badminton Great Again” programmerne var gode! 

Det kunne være super med en opfølgning med mere teknisk, taktisk, fysisk og mentalt indhold……og gerne også noget om opvæksten og hvor de kom fra og startede, kost, økonomi, træningsmængde, at være på farten og bo på et hotelværelse i flere uger, flyve jorden rundt, alle afsavnene, nedturene med skader, manglende resultater og sponsorsøgning etc.

                                            🇩🇰                               

Opfølgning på “Sidespring I”…..

……Begejstringen ツ

Min kæreste mærkede sin egen begejstring – og forstår nu meget bedre min begejstring over levende badminton. Min glæde ved at opleve badminton i en hal er den samme uanset om det er de kommende verdensstjerner i Royal Arena, spillet med tirsdagsholdet eller vores fælles U15 hold med Nykøbing F. 

Ja, nogle gange overgår min glæde for U15’erne langt verdenstoppen. 

Af flere årsager. 

Jeg kender de unge og har fulgt dem og spillet med og mod dem i adskillige år. Jeg kender deres luner og stærke og svage sider. Vi har spist kage og pizza sammen. Jeg kender deres forældre. Nogle af dem ret godt. En enkelt særdeles godt. Vi har en længere fælleshistorie. Vi ses ofte, normalt hver uge, nogle gange flere gange om ugen. Jeg kender nogle af deres bedsteforældre. 

Så når de unge spiller, er jeg nærmest med dem på banen. Nogle gange måske lige så spændt og nervøs som de er. De er mine, på en måde. Vi har noget til fælles. Hos mig er det kæmpe glæde at se dem have det sjovt, udvikle sig og vokse som spillere og mennesker. At opleve dem folde sig ud som personligheder. At have dem til låns, for en kortere eller længere periode! 

                                            🇩🇰                              


Royal Arena! 

Der venter det danske publikum og alle udefra en stor oplevelse, som ikke er set tidligere i vores Dronningerige. Omkring 10.000 tilskuere i 7 dage….såfremt der er udsolgt.

Badmintonbanerne kommer lidt længere væk fra tilskuerne, men kulissen…..den bliver stor – og forhåbentlig overvældende OG larmende.

I dag bor vi på hotel på Frederiksberg på grund af bryllup – forøvrigt det samme hotel, hvor mine japanske badmintonvenner skulle bo i forrige uge, men den slags tillader mit badmintonbudget ikke under VM.

Der har jeg “booket” overnatning hos datteren i Nordvest og venner i indre by – og har ferie!


Jeg håber, vi ses!

Badmintonbladet & -tossen! ❤️🙏🏻

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.