Carolina Marín går benhårdt efter OL-guldet

Loading

Ingen europæiske kvinder har tidligere vundet OL-guld i badminton. Det vil verdensetter Carolina Marín lave om på.

Når OL 2016 i næste uge skydes i gang, satser spanske Carolina Marín alt på at blive den første kvindelige europæer, der kan stille sig øverst på trofæskamlen med en guldmedalje i hænderne. Det fortæller hun til The Malay Mail Online.

”Det er en besættelse og et ambitiøst mål,” siger Carolina Marín til mediet.

Målet er ambitiøst, men også opnåeligt; den kun 23-årige damesinglespiller ligger nummer ét på verdensranglisten, og har vundet flere prestigefyldte titler, heriblandt de seneste to verdensmesterskaber og All England i 2015.

”Det bliver sværere end VM, fordi der er mere pres og forventninger fra medierne. Folk behandler en europa- eller verdensmester anderledes. Men jeg er desperat for, at det skal komme og frem for alt også bare at nyde OL,” siger hun til The Malay Mail Online.

Carolina Marín blev ved sidste OL i 2012 slået ud i første runde af verdensranglistens nummer tre, Li Xuirui, fra Kina. I år skal hun møde danske Line Kjærsfeldt og Nanna Vainio, der ligger henholdsvis nummer 24 og 60 på verdensranglisten.

Kun en enkelt europæisk guldmedalje
Badminton blev en del af sommer-OL i 1992, og ingen europæiske kvinder har endnu formået et hive en guldmedalje med hjem til Europa. I 1996 vandt Poul Erik Høyer, som den første europæiske spiller, olympisk guld, men ingen har endnu gjort ham kunsten efter.

Danskerne har dog vundet flere sølv- og bronzemedaljer. Senest vandt Mathias Boe og Carsten Mogensen sølv i London i 2012, mens Camilla Martin vandt en sølvmedalje i Sydney i 2000.

Læs også

Carolina Marin trækker sig fra sæsonfinalerne

Den forsvarende olympiske mester i damesingle, Carolina Marin, har været nødt til at trække sig …

4 Kommentarer

  1. 500 kr på at hun ikke vinder og hun for det røde kort

  2. Hvis hun gør noget, så FÅR hun det røde kort, men det tror jeg bestemt, at Carolina er for rutineret og smart til IKKE at få under et OL, som hun har haft for øje i 4 år. Vamos Caro!

  3. 500 pÃ¥ at hun taber til Line Kjærsfeldt…og fÃ¥r det røde kort.

  4. Vi krydser alt, hvad krydses kan😀