CLUTCH – Your virtual badminton coach!

Loading

CLUTCH…..

Nyudviklet app til spil- og spilleranalyse er på vej!

https://www.clutchapp.io/features

En af personerne bag er Kári Gunnarsson, tidligere topspiller fra Island.

I august 2020 bragte Badmintonbladet et indlæg af Kári.

App’en hedder Clutch. Inden længe vil Kári selv komme med sin beskrivelse. Vi mødtes i tirsdag den 16. august 2022 i København til en samtale.

Dette er blot en appetizer…..

Det bliver en app til mobilen, med månedlig betaling på samme niveau som fx Netflix, Spotify eller et alm mobilabonnement.

Mobilen skal fastgøres på et stativ eller i et ophæng, der skal være stationært, hvorefter optagning af kampen startes. Der arbejdes på, at dataprocesseringen sker samtidig, in real time, eller efter optagelsens ophør via uploading med et samlet tidsforbrug på under en time. Selve processeringen afhænger af internetforbindelsen.

Herefter vil brugeren kunne se kampen, klippe udvalgte sekvenser (fx alle krydssmash, alle fejl, de længste dueller etc) ud efter egne ønsker og få et omfattende talmateriale på sin mobil – noget som badmintonverden i den grad mangler.

Analyse- og taldata vil også kunne bruges ved LIVE kommentering, som supplement, og fx kunne køre i sideløbende bjælker på skærmen eller af kommentatorerne, og derved kunne berige og udvide den samlede oplevelse af spillet.

Clutch er allerede ude blandt nogle få udvalgte personer, der tester programmet.

Clutch vil kunne bruges af alle, uanset niveau.

Jeg spurgte Kári, om Clutch kunne ændre og udvikle spillet og rykke det videre i nye retninger? Nok ikke, men mindre taktiske kloge spillere kunne måske blive bedre og dermed løfte deres niveau. I sidste kunne det betyde en bredere top i verdenseliten.

Den 12. november 2022 skriver Kari bla følgende i en sms:

“ Hey Per, beklager den lange svartid. Der har været tryk på. Vi lancerer appen i App Store, omkring d 15 december. Vi har fået flere landsholdskunder og begynder så småt at nå ud til klubber rundt omkring også.

Teksten du have skrevet var rigtig fin (ovennævnte!)

Enkelte kommentarer:

  • Ift. dataprocesseringen: den er ikke afhængig af internetforbindelse – det er kun upload af kampen til vores servere, hvor processeringen sker, som kræver internetforbindelse (ligesom alt andet upload, download, streaming etc.).

Vores kunstige intelligens processerer i øjeblikket en kamp 1,3x hurtigere en kampvideoens længde. Som bruger af Clutch skal man ikke gøre andet end at uploade sin kamp i appen og så får man en notifikation så snart kampen er blevet processere. (Vi arbejder på at rykke den kunstige intelligens ud i selve appen i løbet af 2023, hvilket vil betyde, at vi kan processere en kamp, der optages i Clutch appen, mens den spilles).

  • Ift. sidste afsnit og spørgsmålet om jeg tror at Clutch kan ændre/udvikle spillet så vil mit svar være: Vi har set, hvordan sport efter sport de sidste 10-15 år er blevet grebet af den her Moneyball revolution, som handler om at løfte niveauet med en datadreven tilgang. Jeg tror at vi i badmintonsporten er i en meget tidlig fase af en udvikling, hvor video- og dataanalyse kommer til at spille en nøglerolle for fremtidens talenter.

På landsholdsniveau har der de seneste år været en overgang mod en mere datadreven tilgang, hvor man er begyndt at ansætte videoanalytikere – men det er foregået med manuelle redskaber, der er utroligt tids- og resourcekrævende.

Med Clutch kan hele processen omkring videoanalyse automatiseres. Det betyder, at de redskaber, der før kun var tilgængelig for de mest ressourcerige hold i verden, nu bliver tilgængelige for enhver træner og spiller ude i klubberne.”

Badmintonbladet • Per Damkjær Juhl

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.