Dag #161. Sæson #1. Afsnit #1. ET LILLE MIRAKEL I SØNDERBORG…

Loading

Badminton har der været spillet i Sønderborg og Dybbøl området igennem rigtig mange år. Der har været op til flere klubber på hver sin side af Alssund der skiller Als fra Jylland – men som udviklingen og årene tog til blev antallet af spillere mindre og det blev til flere sammenlægningen – både i selve Sønderborg by, såvel som med klubber i oplandet.

Omkring 2010 var der en flok spillere, der var gået hen og blevet forældre, og savnede en ”rigtig” badmintonklub at se deres børn vokse op i. På daværende tidspunkt havde en enkelt ildsjæl gjort sit for at holde gang i ungdom, men det er svært, når der ikke er flere der bakker op. De 5-6 stykker satte sig derfor at nu skulle det være – de steppede selv ind som bestyrelse, træner og alt det andet der nu skal til for at få en velfungerende klub op at køre. Godt hjulpet på vej af den lokale Dybbøl Skolen, gik klubben det første år fra ca. 20 ungdomsspillere til omkring 80 – og man fik tilmed senior hold tilmeldt i serie 2 med ambitionen om at rykke op. 

Selvom seniordelen var sekundær var der dog enighed om at der skulle være noget for evt. ungdomsspillere at komme op at spille på, når de nåede den alder.

Lige fra starten blev der lagt vægt på at skulle være ”noget ekstra” for børnene, så der blev arrangeret opstartsweekend, drenge- og pige træning, klubture mv. – således at badminton kunne synliggøre sig ifht. at være i et meget fodbold og håndbold fokuseret område. 

Der blev ligeledes lagt vægt på at der skulle være noget for alle aldre og på alle niveauer, så der var og er stadig et stort behov for trænere og hjælpetrænere. Fokus har derfor været at få potentielle træneremner i gang så tidligt som muligt – både i klubben og på diverse kurser.

Den ene sæson tog den anden og antallet af ungdomsspillere steg fra de ca. 80 år 1 til de ca. 110-120 spillere, der er i dag i 2020. Undervejs er niveauet løftet betragteligt og der rigtig mange Dybbøl spillere, der de senere år har gjort sig fint bemærket i alle ungdomsrækker – både individuelt samt for hold.

På senior siden blev det oprindelige serie 2 hold hurtigt vekslet til Kredsserien, og efter 5-6 sæsoner begyndte spillere af ”egen avl” så småt at banke på til 1. holdet – de kom ombord, og hjulpet lidt på vej af de ældre, endte sæsonen 2019/2020 med en kulmination og oprykning til 3. division – en super spændende udfordring for alle de unge spillere i særdeleshed samt klubben i almindelighed.

Her ved indgangen til sæson 2020/2021 er der fortsat ambitioner om mere – ikke mindst at fastholde Sønderjylland på det danske badminton landkort sammen med de øvrige initiativrige klubber syd for Kongeåen – men også rigtig gerne at udvide de tiltag og initiativer, der allerede er igangsat – det kunne være en fuldtidsansat træner (i dag har vi en træner på 15 timer ansat), egen badminton hal – og måske på sigt komme endnu højere op i divisionerne – men det kræver alt sammen fortsat gode og frivillige kræfter og ikke mindst et erhvervsliv og en kommune, der bakker op.

Peter Andreasen
Formand

Dybbøl Badminton 

Læs også

BWF World Ranking • Ny verdensrangliste • “Nantes champion, Sondergaard/Toft (🇩🇰), will rise to 28th”

Men’s Singles Women’s Singles TURNERINGSKALENDER 2024 25.-30.juni – US Open – Super 300 2.-7.juli – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.