Dansk succesrig Youtuber: Der manglede den kvalitet på YouTube, som badminton fortjener

Loading

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med Rasmus Trans flotte og lærerige YouTube-videoer. Mange brugere har i hvert fald, og det går kun en vej, nemlig fremad. Men hvordan startede det hele, og hvad er tankerne bag YouTube-kanalen?

Rasmus har altid været nysgerrig af natur, hvilket allerede gav sig udslag som ganske ung:

– Jeg har siden, jeg startede med at spille, spurgt mig selv og mine trænere, hvorfor man skulle gøre, som man gjorde. Jeg oplevede nemlig, at de gjorde det på mange forskellige måder. Så hvad var egentlig den korrekte måde at gøre det på? Jeg fandt ud af, at der ikke nogen korrekt måde at gøre det på. Der er blot fordele og ulemper ved alle metoder. Mit nysgerrige sind og min store passion for menneskelige bevægelser førte mig derfor ind på en vej.

Efter at have skrevet sit bachelorprojekt på Aalborg Universitet i Sportsvidenskab, begyndte Rasmus således i december en YouTube-kanal. Denne var inspireret af, hvad han havde lært på universitetet, det ovennævnte og grundet den lave kvalitet, der var på YouTube inden for badmintonområdet:

– Mine studier gav mig en bredere og bedre forståelse af badminton, og jeg blev i stand til at se huller i både min eget spil og tilgang til træningen. Derfor startede jeg en YouTube-kanal. Dette var også fordi, jeg undrede mig over den manglende kvalitet, der var i disse videoer på Youtube. Badmintonsporten er jo kæmpe stor, og det var på tide, at vi behandlede den sådan.

Fra passion til Badminton System

Han fandt dermed en måde, hvor han både kunne bruge sin store passion for badmintonton og de studier, han havde brugt mange år på. Derfor udviklede han Badminton System, som han beskriver således:

– Konceptet er ikke, hvordan vi formår at spille, men derimod hvordan vi forstår at spille. Det vil sige, ikke blot hvordan vi slår et bestemt slag, men hvorfor slaget udføres, som det gør. Min plan var at afdække samtlige aspekter af, hvad der er med til at gøre os til en bedre badmintonspiller: Benarbejde, teknik og taktik, badminton specifik træningsfysiologi, kost og mentaltræning.

Han elsker arbejdsprocessen og ser gode perspektiver for fremtiden:

– Det er en meget lærerig proces, hvor jeg, hvis jeg mangler viden, bare kan bruge internettet. Jeg er derfor meget taknemmelig for teknologien og har store planer for fremtiden. Jeg drømmer fx om at lave fysiske performance centre udelukkende for badmintonspillere.

I øjeblikket består konceptet af YouTube, Instagram og Facebook. I fremtiden vil der dog også være mulighed for at købe trænings- og badmintonudstyr. Du kan tjekke YouTube-kanalen Badminton System ud ved at klikke her.

I morgen kan du blandt andet læse om, hvorfor Rasmus elsker at arbejde på den måde, som YouTube indbyder til.

En kommentar

  1. Jeg har kendt Rasmus i rigtig lang tid og er selv træner indenfor bordtennis. En god del af min inspiration har jeg fået fra at snakke med Rasmus. Det har hjulpet mig til at blive en bedre træner i en helt anden sport, så der er ikke nogen grænser for hvad han kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.