Mads Kolding Foto @Team Danmark

Tre danskere i top fem over de hårdeste smash i verden

Loading

Ikke nok med, at de danske spillere vinder turneringer på striber. De har også en imponerende evne til at slå hårdt. Dette viser en opgørelse over verdens hårdeste smash, som det tyske badmintonsite Badzine.de har lavet.

Mads Kolding indtager en suveræn førsteplads med et vanvittigt smash på hele 426 km/t i den indiske liga. Da denne turnering dog ikke er en officiel turnering i Det Internationale Badmintonforbunds terminologi, kommer denne smash dog ikke i rekordbøgerne.

På andenpladsen finder vi den malaysiske legende Lee Chong  Wei, der slog en så hård smash som 408 km/t ved Hong Kong Open i 2015. Den malaysiske spiller havde øjensynligt sparet en masse energi op, da denne smash og mange andre sikrede ham turneringssejren efter hans lange dopingdom.

Tredjepladsen indtages af i øjeblikket skadede Jan Ø. Jørgensen. Ved semifinalen ved Malaysia Open i 2015 var han dog bestemt ikke skadet, hvorfor det lykkedes ham at slå en smash på hele 407 km/t mod Lee Chong Wei. Det lykkedes ham dog ikke at vinde turneringen.

Verdensmester Axelsen en del af det fornemme felt

Endnu en høj dansker, der er på listen, er den nykårede verdensmester Viktor Axelsen. Foruden hans imponerende evne til at slå stejle smash, har han altså også evnen til at slå med en utrolig hårdhed. I finalen ved Japan Open mod Lin Dan i 2015, lavede han således en smash på ikke mindre end 404 km/t. Dette og mange andre flotte slag var dog ikke nok til at besejre den kinesiske legende.

Netop Lin Dan er at finde på femtepladsen sammen med inderen Parupalli. Deres hårdeste smash blev sat ved samme turnering som Axelsen. Dette må sige noget om, at der har været optimale forhold for at slå smash med en vis fart ved netop denne turnering. Dermed har det altså også noget med forholdene at gøre, ligesom det ser ud til, at højde også spiller ind.

Men uanset hvad er dette endnu et parameter, danskerne er skarpe på.

Kilde: Badzine.de

Læs også

Axelsen videre til semifinalerne efter to sæt

Efter to solide sejre til Viktor Axelsen var det tid til kvartfinalerne og Srikanth Kidambi, …

2 Kommentarer

  1. Cool🏸Frederik Hauge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.