Michael Kjeldsen (th) i action for Højbjerg. Foto @ Tine Bay

Højbjergtræner Kjeldsen: Det har været stolpe ind for os i år

Loading

Fredag spiller Højbjerg Badminton Klub med al sandsynlighed deres sidste Badmintonligakamp i denne sæson. Klubben har fået sit bedste resultat nogensinde i ligaen, men cheftræner Michael Kjeldsen vil have mere.

Højbjerg hamrede 10 point i tabellen og endte på en 7.-plads. Den placering skaber forhåbning om mere i forstadsklubben, der senest vandt DM for i hold 1986/87. Men Kjeldsen er realistisk omkring ligaholdets meritter i indeværende sæson.

– Man kunne måske være tilbøjelig til at sige, at der er sket meget på kort tid resultatmæssigt, men det er vigtigt at huske, det hele blev grundlagt på seks uger, hvor vi vandt tre kampe i streg. Det er altså ni af vores ti point, der blev hentet der, fortæller Højbjergtræneren til Århus Stiftstidende.

– Så det var ligeså meget en kulmination af det rigtige held. Det har været stolpe ind for os i år. Chancerne for, at vi ender nummer ti næste sæson, er til stede. Jeg tror ikke, at nuancerne er så store, uddyber Michael Kjeldsen.

Læs også: Hæder til TSS-træner Michael Kjeldsen

Med adskillige DM-titler for flere hold har Kjeldsen bevist, at han ved, hvad der skal til for at gå til tops. Det er imidlertid ikke den målsætning, han sætter op for Højbjerg på den korte bane.

– Jeg vil have fremgang. Tidligere har fokus meget været på kampen for overlevelse i ligaen. Nu fokuserer vi mere på fremgang. Vi har faktisk trænet mindre i år. Og den hellige gral er altså ikke bare mere, mere, mere, men at finde en passende balancegang. Når vi så laver noget, jamen, så skal der være fokus på god kvalitet, forklarer Kjeldsen.

Højbjergs mandskab er en blanding af spillere, der vil badminton 100%, og nogle der prioriterer  blandt andet studier højest.

– Alle fire damespillere satser, er unge og har mulighederne for at blive bedre. Hos herrerne vil to-tre det også badminton på 100 procent, mens de sidste fire også tænker uddannelse og har det civile i fokus. Og her handler det om at holde dem til ilden, så de fortsat kan blive på det her niveau. Vi har altså 60-70 procent, der satser og fortsat vil udvikle sig meget. Det giver et godt træningsmiljø, runder Michael Kjeldsen af.

Kilde: Århus Stiftstidende

Læs også

Kjeldsen om den nye rangliste: Jeg har det svært med minuspoint

 DGI Badminton og Badminton Danmark er i gang med at finpudse den nye rangliste, som …

En kommentar

  1. Heldet tilsmiler dem der opsøger det!