Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen mødte Luo/Luo i semifinalen ved Korea Open. Foto @ Tine Bay

EM optakt: Store forventninger til danske damedoubler

Loading

I damedouble ved EM i Frankrig har Danmark to strenge at spille på. To danske par i form af Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, samt Maiken Fruergaard og Sara Thygesen skal være med til at opnå målsætningen på 15 medaljepoint ved dette EM.

Christinna og Kamilla har smagt sejrens sødme før, da parret de ved de to foregående EM har fejet alt modstand til side og løftet EM-titlen. Anderledes er det for Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, der spiller sit første EM sammen og venter hård modstand længere inde i turneringen.

Dansk damedouble er favoritter
Christinna og Kamilla ligger i øjeblikket nummer 5 i verden og er store favoritter til dette års EM. Tidligere på året har de danske piger vist gode takter, da de flot spillede sig i en semifinale ved All England. Dog går de ind til turneringen med et nederlag i første runde i Malaysia til et kinesisk par. Christinna og Kamilla har fået en overkommelig lodtrækning i øverste halvdel og venter tysk modstand i en eventuel semifinale.

Det tyske par, Carla Nelte og Johanna Goliszewski , ligger nummer 24 i verden og er det svagest seedede par. De har endnu ikke formået at tage sæt fra Christinna og Kamilla, der fører 4-0 i indbyrdes opgør.

Svær nederste halvdel i lodtrækningen
I damedouble må det siges, at parrene i den nederste del af lodtrækningen får det svært. I  netop denne del finder vi Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, der ligger nummer 40 i verden.

Sara og Maiken har haft det svært i Superseries sammenhæng, hvor det senest blev til et nederlag i første runde ved All England. De kommer til EM med plads i kvartfinalen ved Finnish Open og derfor med et fornuftigt momentum. Hvis de opnår endnu en plads i en kvartfinale, så står de med stor sandsynlighed til at møde det bulgarske par bestående af to søstre.

Stoeva-søstrene har haft godt fat i det danske par, som i syv forsøg ikke har formået at besejre bulgarerne. Stoeva-søstrene er nummer 16 i verden og dermed seedet 3 ved EM.

Som bundseedet har vi Selena Piek og Eefje Muskens. Det hollandske par har tidligere på året haft deres bedste placering som nummer 7 i verden, men er faldet et par pladser tilbage og er i øjeblikket at finde som nummer 12. Deres bedste resultat i år er en finaleplads i en Grand Prix Gold-turnering i Indien.

EM løber af staben fra d. 26 april og her får vi at se, om de danske damedoubler bidrager til målsætningen på 15 medaljepoint. Se EM-lodtrækningen i damedouble.

Af Søren Nørgaard Lund

Læs også

Fruergaard om stor præstation ved Uber Cup: Det bedste vi har præsteret i holdkampsregi

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen hentede sammen med Line Kjærsfeldt nogle overraskende sejre mod Korea …