Opgøret, der startede succesperioden, kan vente for Thygesen og Fruergaard: Det tænker vi ikke for meget på

Loading

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard har virkelig vist flotte takter i de sidste par måneder, hvor de er kommet langt i et par store turneringer. Her fortæller Fruergaard om succesen og om, hvad de tænker om, at den kom lige efter Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersens exit fra badminton.

Fruergaard og Thygesens succes er altså kommet i kølvandet på Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersens stop. Det sammentræf tillægger Fruergaard dog ikke den store betydning:

– Det er først, når folk spørger om det, at vi tænker over det. Det skal ikke flytte fokus og give for meget pres, da vi ikke lige nu er der, hvor vi skal præstere, som de har gjort. Ved Uber Cup kunne vi dog ikke undgå at tænke over, at Kamilla og Christinna ikke var med. Her håndterede vi dog presset fint og var gode til at tage ansvar og gøre det på vores egen måde og ikke tænke, at vi skulle ind og vise noget for folk. Det ville give for meget pres hvis man siger, at nu er de stoppet, og så skal vi ind og udfylde tomrummet. For selvom man gerne vil det, er det som sagt ikke der, vi er nu.

I denne uge deltager de i China Open, hvor de i første runde møder de stærke kinesere Wenmei og Yu. I runden efter kan de så møde endnu sværere modstand i form af de ottendeseedede thailændere Kitithahakul og Prajongjai. Det kunne være et sjovt gensyn, da det netop var mod thailænderne de begyndte deres flotte stime for et par måneder siden, og pudsigt nok var det også i Kina. De har imidlertid en forsigtig tilgang til turneringen:

– Vi tager en kamp ad gangen, og vi er for eksempel ikke favoritter i den første kamp. Det er ikke altid, vi kigger i programmet, for hvis man tror man kan når langt, har jeg en ide om, at så bliver min krop låst. Vi skal derimod fokusere på at have det sjovt, som gør det nemmere at arbejde på at udvikle os, hvilket er sværere, når man går og er sur over fejl mm.

Udvikling i fokus

Netop i forhold til det med at udvikle sig, er der flere områder, hvor det kan ske på:

– Min servesituation kan blive bedre, og Sara arbejder lidt på at blive bedre fra bagbanen. Et af fokusområderne er altså at blive stærkere, når vi ikke er placeret der, hvor vi helst vil være på banen. Der skal vi nemlig også være farligere. Der er jo også det med, at de gode par sidder og ser video på os og nu måske gør endnu mere ud af at forberede sig mod os. Derfor skal vi være gode til at tilpasse os det og skifte mellem forskellige taktikker i fx en vindhal og en langsom hal. Vi må dermed aldrig blive låst fast i nogle taktikker.

Hun fortsætter:

– At vi arbejder på de ting gør så også, at der af og til vil komme dårlige kampe, hvor man ikke rammer den. Men generelt håber jeg, at vi kan blive ved med at vise, at vi kan være med oppe omkring top 10-erne.

Thygesen og Fruergaard spiller mod det ovennævnte kinesiske par senere i dag.

Læs også

Fruergaard før Uber Cup: Fedt at spille første damedouble, men der er pres på

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersens afbud til Uber Cup betyder, at Maiken Fruergaard og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.