Fruergaard om stor præstation ved Uber Cup: Det bedste vi har præsteret i holdkampsregi

Loading

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen hentede sammen med Line Kjærsfeldt nogle overraskende sejre mod Korea i dag. Det var dog ikke nok til en samlet dansk holdsejr. Fruergaard fortalte efterfølgende BadmintonBladet om, hvordan det efterfølgende var at står og heppe på de andre danskere. 

Holdkampen mod Korea startede helt som forventet, da en ellers godt fightende Mia Blichfeldt tabte til sin koreanske modstander. Derefter hentede Fruergaard og Thygesen dog en imponerende sejr over et stærkt til lejligheden sammensat par. Det var dog ikke hvem som helst, idet de var oppe mod Shin Seung-chan og Kim So-yeong. Seung-chan har vundet bronze ved både OL og VM, og So-yeong har blandt andet været med på det Uber Cup-hold, der hentede bronze i 2014. Danskerne er i øjeblikket verdens nummer 20 og var derfor store underdogs.

Meget lykkedes dog i den spændende kamp. I første sæt var de således komfortabelt foran det meste af sættet og endte med at vinde med 21-17. I andet sæt var de derimod bagud det meste af vejen, men ved 18-17 kom de foran første gang og fik kort tid efter hevet en 21-19-sejr hjem. Ifølge Fruergaard var det disse ting, der specielt fungerede:

– Vi fik rykket godt i benene og brugt vinden til vores fordel, selvom det er svært med medvind. Man skulle virkelig passe på med at give den for meget på løft og lange server. Vi stod langt fremme på banen og fik derfor initiativet i de fleste dueller.

Fruergaard rangerer da også denne sejr rigtig højt, men til spørgsmålet om, om det er en af deres største sejr i karrieren, siger hun:

– Det er svært at sige. Det er det bedste, vi har præsteret i holdkampsregi. Men selvfølgelig er vi vildt stolte over vores sejr over nogle så gode modstandere.

Fruergaard og Thygesens sejr gav det danske hold et boost

Det virkede som om, at Fruergaard og Thygesens sejr virkelig gav danskerne tro på tingene. Line Kjærsfeldt spillede nemlig også en stor kamp, da hun besejrede verdens nummer 16. Nu skulle der blot en sejr mere til, før sensationen var i hus. I den næste kamp var godt kæmpende Finne-Ipsen og Søby dog oppe mod overmagten og måtte forlade banen som tabere.

Så var det op til den blot 18-årige Uber Cup-debutant Line Christophersen, der gik uimponeret til værks mod en stærk koreaner. Danskeren kunne dog ikke fortsætte de flotte takter, hun viste i starten af sættet, hvorfor hun tabte kampen. Det danske hold måtte dermed forlade banen med et nederlag. Dette ærgrede Fruergaard sig over:

– Ja, det var ærgerligt, vi ikke lige fik en kamp mere samlet set.

Hun holdt dog sammen med resten af det danske hold fanen højt på tilskuerpladserne, hvor spillerne var gode til at støtte den eller de, der nu var på banen:

– Stemningen var rigtig god, fordi man kunne se, at det ikke var en umulig opgave at vinde.

Nu vil det vise sig, hvem Danmark møder i kvartfinalen, når der trækkes lod.

Resultater fra Danmark-Korea

Læs også

Thygesen om samlet Uber Cup-præstation: Alle har taget et stort ansvar

Det danske Uber Cup-hold leverede endnu engang en flot kamp ved Uber Cup. Således vandt …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.