Emilie Aalestrup: Status på træningsopholdet i Indien

Loading

Mit ophold her i Indien et slut. Jeg kan nu tage en masse nye erfaringer med hjem i bagagen. Opholdet har været en kæmpe oplevelse, hvor jeg har fået mange nye bekendtskaber, samt supplerende træningsøvelser med hjem til en meget anderledes hverdag i Danmark.

Status:
Der er utrolig stor forskel på danske og indiske træningsmetoder, såsom træningsintervaller og længden på træningspassene. I Indien træner man 2,5 – 3 timer og i Danmark ofte 1,5-2 timer. Træningsintervallerne ligger mellem 10-15 minutter, hvor de i Danmark er kortere, hvilket jeg i den grad kunne mærke, da jeg kom. Det gav mig udfordringer med de lange intervaller, hvor jeg havde svært ved at fastholde fokus på den valgte øvelse.

Det var meget anderledes med den til tider manglende feedback, men det tvang mig til at reflektere mere over tingene end normalt. Da jeg kom gjorde det et stort indtryk på mig, med den enorme seriøsitet spillerne havde når de trænede. Ingen smil eller latter, der var bare fuld fokus. Når man træner i Indien er der ingen musik under træningen, og man tiltaler træneren med ”Sir” grundet respekten og fordi man ser op til ham, samt lærer fra ham.

Det var en meget speciel oplevelse, at se hvordan humøret på træningen ændrede sig i de uger vi var der, hvor det var som om både trænere og spillere godt kunne se, at det var okay med et smil på banen, da det jo også skal være sjovt at spille badminton, hvilket vi finder vigtigt herhjemme.

Alt i alt har det været en kanon oplevelse, som helt bestemt kan anbefales. Dagens trænings set-up er sammensat af mange professionelle trænere. På alle træningerne stod der to fysioterapeuter og fire trænere, til 10-14 spillere.

Imødekommende spillere og trænere, som ville os det bedste, samt pressede os til det yderste. Derudover fik man også mange sociale fællesoplevelser i løbet af dagen, hvilket styrkede sammenholdet.

Jeg håber opholdet vil give mig en bedre selvtræning, samt større fokus på kondition og reflektion fremover.

Det har været fantastisk at kunne kombinere badmintontræningen med de mange spændende kulturelle oplevelser, som Indien byder på og jeg er bestemt blevet en erfaring rigere her i sommer.

Emilie Aalestrup vil i sæsonen repræsentere Aalborg Triton i 1. division. Første turneringen i sæsonen bliver Bulgarian Open d. 14. – 17. august.

Læs også

Godt gang i den til Swiss Open

Der er spillet masser af kampe til Swiss Open, men der er stadig en del …

2 Kommentarer

  1. Anja – Karen – Gitte – Susanne 🏸🏸

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.