Christinna Pedersen og Joachim Fischer kommer på en svær opgave ved VM. Foto: @BadmintonBladet

VM-optakt – De danske mixeddoubler på svære opgaver

Loading

Når VM skydes i gang er det med svære forudsætninger for at godt resultat i mixeddouble. Både Sara Thygesen og Mathias Christiansen og Joachim Fischer og Christinna Pedersen har således fået ugunstige lodtrækninger.

Den seneste danske VM-guldmedalje er faktisk blevet vundet i mixeddouble af Kamilla Rytter Juhl og Thomas Laybourn i 2009. Det bliver dog en stor udfordring for de danske mixeddoubler at gentage denne bedrift i år. Fischer og Pedersen har således aldrig vundet en af de helt store turneringer og med deres nylige form in mente, bliver det umiddelbart svært i år. Parret har nemlig i det sidste stykke tid oplevet at ryge ud af to Super Series-turneringer i første runde. Dette er bestemt ikke almindeligt for det ellers så stærke makkerpar.

Og lodtrækningen har heller ikke formet sig gunstigt. Fischer og Pedersen er oversiddere i første runde, og i anden runde venter der overkommelig modstand enten i form af Gregory Mairs og Jenny Moore fra England eller tyskerne Mark Lamfuss og Isabel Herttrich.

Kvartfinalen byder på den første rigtige test af danskerne, idet kineserne Lu Kai og Huang Yaqiong er mulige modstandere. Og selvom danskerne har overtaget mod det stærke andenseedede par, idet de fører 3-2 i indbyrdes opgør, er det en svær opgave. Det skal nemlig nævnes, at kineserne har vundet de to sidste indbyrdes opgør, og at de har vist yderst god form på det sidste.

Thygesen og Christiansen på en svær mission

Mathias Christiansen og Sara Thygesen er det andet danske par i mixeddouble-kategorien. De fjortendeseedede danskere sidder også over i første runde, og i anden runde møder de enten et Tam Hei og Ng Yau fra Taiwan eller Satwiksairaj Rankireddy og Maneesha K fra Indien.

I en eventuel tredje runde venter muligvis de topseedede kinesere Zheng Siwei og Chen Quingchen. De unge kinesere har været yderst suveræne i år, så det er en meget svær opgave for danskerne. Hvis det danske par overlever denne kamp, kan det stærke syvendeseedede indonesiske par Praveen Jordan og Debby Susanto vente.

Favoritterne i kategorien, foruden de to kinesiske par danskerne kan støde ind i, må være de rutinerede og forsvarende OL-guldvindere Liliyana Natsir og Tontowi Ahmad. Hvis man skal kigge på turneringen med europæiske briller er Chris og Gabrielle Adcock et bud på en farlig outsider.

VM begynder den 21. august.

Lodtrækning i mixeddouble

 

Læs også

Pedersen og Juhl knuste syvendeseedet par

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sejrede i kvartfinalen ved Malaysia Masters. Pedersen og Juhl, der …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.