Brice Leverdez løber i vejen for mægtige Lee Chong Wei

Brice Leverdez under Denmark Open sidste år Foto@Jeppe Billund

Loading

Brice Leverdez overraskede alt og alle, da han efter storspil sendte selveste Lee Chong Wei ud af dette års VM i Glasgow.

Mange så frem mod den kamp, som Lee Chong Wei skulle spille i Glasgow i dag. Modstanderen var Brice Leverdez fra Frankrig, og netop de to spillere har tidligere haft intriger, eftersom Lee Chong Wei sagde, at han var skadet, efter sit nederlag til Brice Leverdez ved Denmark Open sidste år.

Hævnede sig igen
Det må have givet Brice Leverdez blod på tanden, fordi han kom ud som lyn og torden. Det var tydeligt, at han stadig var hævntørstig, efter den flabede kommentar fra Lee Chong Wei ved Denmark Open.

Det var et første sæt, hvor Brice Leverdez lykkedes med alt det, der var nødvendigt, hvis sensationen skulle skabes. Smash der ramte linjen, netspil i særklasse og en psykisk formåen var blandt de elementer, der simpelthen bare spillede. Det mundede ud i cifrene 21-19 i første sæt.

I andet sæt fortsatte franskmanden med at imponere, men Lee Chong Wei holdte stand og kom foran 18-20. Det satte dog ikke franskmanden ud af spillet, fordi han på mirakuløs vis vandt de næste tre bolde og tilspillede sig en matchbold. Den blev ikke udnyttet, men der ventede mere drama.

Teknologien var på Lee Chong Wei’s side
Lee Chong Wei var millimeter fra at skulle finde den første flyver tilbage til Kuala Lumpur. Ved stillingen 22-21 til Brice Leverdez, så bliver der spillet en netbold, der lander tæt ved linjen og bliver dømt inde. Altså troede man, at sensationen var blevet skabt. Men Lee Chong Wei tog en ‘challenge’ på det kald, som linjedommeren foretog sig, og havde ret i at bolden havde fat i linjen.

Så var stillingen 22-22 og herefter fik franskmanden gummiarm. Lee Chong Wei overlevede to matchbolde, og vandt på sin tredje sætbold andet sæt, hvorefter spillerne skulle ud i et afgørende sæt.

Cirkusslag fra Lee Chong Wei
Med inspiration fra Hans-Kristian Solberg Vittinghus, så slog Lee Chong Wei undervejs i en duel ved 16-16 et slag igennem benene, som redder ham duellen. Man skulle tro, at noget så vildt ville sende franskmanden ud i mørket, men det stoppede slet ikke her.

Brice Leverdez viste endnu engang mental klasse, da han formåede at spille sig frem til sin tredje matchbold ved 20-17. Han cementererede denne gang sin største sejr i karrieren, og gav virkelig Lee Chong Wei en ordentlig lussing, samt fratog ham muligheden for sin første VM-guldmedalje.

Det åbner også op for lodtrækningen i del halvdel, hvor Hans-Kristian Solberg Vittinghus befinder sig.

Se flere resultater fra VM her.

Læs også

Hongkong Open: Bliver fjerde gang lykkens gang for Kolding og Conrad?

I denne uge risikerer Mads Kolding og Mads Conrad at møde deres landsmænd Mathias Boe …

4 Kommentarer

  1. Fed kamp. Godt kæmpet Brice 👍🏻💪🏸

  2. 😭😭😭😭

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.