Gamle haller. Part IV. Kolding.

Loading

På en grå regnvejrsdag som denne, hvor vi er udelukket fra vores haller på ubestemt tid, er live badminton på TV2 Sport et stort plaster på såret.

Men såret er der stadig. Jeg savner min hal.

Efter den fulgte klubhaller på Vårkjærvej i Viby, Smash på Frederiksberg, Ergmann i Mulhouse, den store af beton i Næstved, de to lækre i Værløse og nu den rungende i Vordingborg.

Min barndom, teenage-år, ungsenior-periode frem til det 29. år tilbragte jeg i den rundbuede hal fra 1937 på Østerbrogade i Kolding.

4 grønne baner, to små omklædningsrum med hver to brusere og et lillebitte toilet, en trappe med ca 10 trin fra indgangen ad en bred trappe op til halgulvet, og derfra, henne i den ene side yderligere ca 20 trin ad en smal trappe (den foretrukne siddeplads i hallen) op til cafeteriet, der som mange steder, lå på 1. sal med store vinduer med udblik og overblik over banerne.

Dengang jeg startede som 6-7 årig, spillede mine to storesøstre og min far allerede. De husker langt bedre end jeg bestyrerparret Oda og Otto, som udover at bestyre cafeteriet, sandsynligvis stå for al rengøring og småvedligeholdelse, også var træner (Otto) og reserveforældre – og boede i den meget lille bolig (anslået 40-50 m2) tilknyttet/bygget på hallen.

Otto, der ses på fotoet, fostrede et par yderst dygtige spillere – Allan Dinesen, der kom på ungdomslandsholdet, og Jens Peter Nierhoff, som ikke behøver en præsentation.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jens_Peter_Nierhoff

Den gamle hal med det blødeste halvgulv og det lave loft blev i slutningen af 90’erne revet ned og erstattet af et parkeringshus til den nærliggende uddannelsesinstitution.

Kolding Badminton Klub rykkede sammen med byens tennisklub, der indtil da havde nogle smukke baner meget centralt i byen, ud i Kolding Ketcher Center, beliggende ca 4 km udenfor centrum, nær motorvejstilkørslen.

https://da.wikipedia.org/wiki/Kolding_Ketcher_Center

Per Damkjær Juhl

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.