God dansk start på onsdagens EM kampe

Loading

Det har indtil videre været en resultatmæssigt god dag for de danske spillere til EM, hvor Mathias Boes skade og Viktor Axelsens svære kamp mod Lucas Claerbout har taget overskrifterne. Hans-Kristian Vittinghus og damedoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard er dog begge videre, og det ser derfor lyst ud for resten af dagen.

Mathias Boe skrev således tidligere idag at en skade fra gårsdagens træning holder ham fra banen.

Læs også: Mathias Boe trækker sig fra EM med skade

Viktor Axelsens havde en på papiret overkommelig kamp, men med hjemmebanen i ryggen, fik Lucas Claerbout presset Viktor til det ydersten.

Læs også: EM-chok: Viktor Axelsen to point fra exit

I damedouble var Sara Thygesen og Maiken Fruergaard ligesom Viktor i tre sæt. Det startede godt for damedoublen der med 21-18 tog første sæt. Men andet sæt blev vundet af russerne med 16, og så skulle der spilles tredje sæt. Her var det tæt mellem de to par, og det var helt lige ved 17-17. Danskerne fik så slået hul til 19-17, men her kom russerne igen til 19-19. Derfra kunne damedoublen dog tage de næste to point og så var pladsen i næste runde en realitet.

Hans-Kristian Vittinghus har også været i kamp. Her blev det til to sæt da Mathias Bony blev sendt hjem til Schweiz med 16 og 9. I næste runde vil HK formentlig skulle møde svenske Henri Hurskainen.

Ud over Viktors herresingle var der også et par overraskelser til nogle af Badmintonligaens herresingler. Raul Must tabte således til Petr Koukal, og dermed vandt Koukal for første gang over esteren i syv forsøg. Den nykårede TSS’er Scott Evans måtte også se sig slået. Nick Fransman vandt således den single. Zvonimir Durkinjak vandt tilgengæld sin single. 22-20 blev den i tredje sæt.

Senere i dag spiller Mads Conrad/Mads Kolding, Natalia Koch Rohde, Line Kjærsfeldt, Kim Astrup/Anders Skaarup, Anna Thea Madsen og Jan Ø. Jørgensen.

Resultaterne fra EM i badminton

Læs også

Elite skaber ikke bredde. Det gør familietraditioner, klassekammerater og venner. 

En kommentar fra Sung Jakobsen. Den 1. august kunne man på BadmintonBladet (og Facebook) læse …