Foto: @Højbjerg Badmintonklub

Højbjerg: Hårde odds i kvartfinalen

Loading

Efter fire dages forrygende fjerfest i Aarhus Stadionhal er der allerede to dage efter at DM-medaljerne blev fordelt igen badminton fra øverste hylde i Aarhus. Det sker når Højbjerg tager imod Skovshoved i den første ligakvartfinale tirsdag aften kl. 19 i Højbjerg Badmintonhal.

Mens Højbjerg med sportschef Michael Kjeldsens ord havde et leverpostej-DM, kommer Skovshovedspillerne til Højbjerg ret så tungt belæssede med medaljer. Dette og placeringerne i grundspillet indikerer selvfølgelig også, hvem der er favorit. I Højbjerg er man udmærket klar over, hvorfor Skovshoved som førstevælger valgt at spille kvartfinale mod Højbjerg.

Men selv om Højbjerg formentlig kommer i strid modvind, glæder man sig til opgøret, hvor spillerne er oppe imod en række verdensklassespillere. I nogle opgør kommer det at handle om at vise stærk rygrad, selv om menuen eventuelt måtte stå på tørre tæsk.

Skovshoved har i sagens natur favoritværdigheden og mest i doublerne. I mixeddouble møder Emilie Juul Møller og Jakob Staael de nykårede danmarksmestre Christinna Pedersen og Joachim Fischer, i herredouble møder Morten Bødskov og Mathias Bay-Smidt Carsten Mogensen og Mads Conrad-Petersen, henholdsvis nr. 1 og 2 i herredouble ved DM, og Line Nørgaard og Nanna Vestergaard møder i damedouble Anne Skelbæk og Kamilla Rytter Juhl. Sidstnævnte vandt DM sammen med Christinna Pedersen, mens Højbjergpigerne måske lidt skuffende tabte deres første kamp ved DM.

Mulighederne, og dem tror man på i Højbjerglejren, skulle gerne komme i singlerne, hvor Kasper Dinesen kan få revanche for sit DM-nederlag til sølvvinderen Emil Holst, og Morten Brødbæk i 2. herresingle forhåbentlig gentager sin sejr over Christian Lind i grundspillet. I damesingle møder Højbjergs 16-årige talent Alexandra Bøje den 20 år ældre tidligere verdensstjerne Tine Baun – i sandhed en kamp mellem ungdom og erfaring.

Reglerne for kvartfinalerne er lidt anderledes end for grundspilskampene, idet holdkampen stoppes, når et af holdene når 4 vundne kampe. Ligeledes er Golden Set-elementet fravalgt. Sportschef Michael Kjeldsen håber, trods hårde odds, at alle Højbjergspillerne kommer i kamp.

Hvis man skal pege på en lille Højbjergfordel i kampen er det, at en række af Skovshovedspillerne har haft et hårdt DM-program og kun har haft kort tid til at restituere.

Af Ingolf M. Graae, kommunikationsansvarlig i Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …