VM-optakt: Istora Senayan – hvad er det for en størrelse?

Loading

Den er ikke specielt køn, denne mastodont af en betonklods, der ligger midt i Jakarta i det grønne område Gelora Bung Karno Sports Complex. Men den rummer en historie, der gør den til noget helt specielt.

“Den” er Istora Senayan – hallen, hvor VM i badminton skal spilles i næste uge. Med et gulvareal på 25 x 50 meter og med plads til 9.500 tilskuere på tribunerne er der lagt op til en fantastisk ramme om det kommende VM. Til sammenligning er gulvet i Odense Idrætshal, hvor Denmark Open spilles, 24 x 46 meter, men der er “kun” plads til 2.256 tilskuere. De fleste kan derfor nok godt forestille sig det brag af en lydkulisse Istora Senayan er, når hallen er fyldt – en lydkulisse, der er set i mange år allerede under Indonesia Open, der spilles her hvert år.

Hallen er bygget i 1962, hvor den blev brugt til Asian Games. Siden har den huset et hav af events, herunder koncerter med flere store internationale navne i de senere år, men for os badmintonfans vil den altid være mest kendt for netop badminton.

Verdens mest berømte og berygtede badmintonhal
Det er ingen hemmelighed, at indoneserne er fanatiske omkring badminton. Det, der gør Istora Senayan til den mest berømte og berygtede badmintonhal i verden, er hele atmosfæren i hallen. Når de mange tusinde indonesiske fans sidder og larmer højlydt på tribunerne og gør alt, hvad der står i deres magt for at hjælpe deres egne spillere godt på vej, er det næsten skræmmende at stå inde på banen.

Varmen og luftfugtigheden i Jakarta gør også sit, så ikke kun spillerne men også tilskuerne kampsveder, og derudover er der rigtig meget vind i hallen, som gør, at man ikke kan spille banen så let som i andre haller. Meget af spillet vil derfor komme til at dreje sig om forbanen og servesituationen, og selv om vi må formode, at samtlige spillere vil være klar til kamp, kan disse forhold sagtens være med til at skabe nogle overraskelser undervejs.

Hvor svært det er at spille under de nævnte forhold, kan man måske bruge Lin Dans statistik til. Manden, som har vundet alt, hvad man kan drømme om, har aldrig haft succes i Jakarta. I dette års Indonesia Open røg han ud allerede i første runde, og han er aldrig kommet længere end til kvartfinalerne i Indonesien. For en spiller som ham er det ikke just prangende.

Danskerne glæder sig
For at være klar til den højlydte kulisse i Jakarta har de danske spillere i løbet af deres VM-forberedelser trænet med høj musik i træningshallen. De har også optaget selve larmen fra Indonesia Open og afspillet denne på fuld skrue, mens de træner.

Landstræner Lars Uhre har tidligere udtalt, at nogle af hans bedste oplevelser som badmintontræner knytter sig til Istora Senayan, fordi det ganske enkelt er et fantastisk sted at spille.

Jan Ø. Jørgensen har de sidste to år haft kæmpe succes derude. Sidste år vandt han Indonesia Open. I år blev han nummer to. Han og de øvrige danske spillere vil selvfølgelig være topmotiverede for at skabe gode resultater, når de kæmper om VM-guldet.

Kampene til Badminton VM i Jakarta

Læs også

Axelsen mod legenden – Verdensmestrene bliver kronet idag

I dag er dagen hvor vi finder ud af om 20 års ventetid på at …