Iben Bergstein. Foto @ Højbjerg Badminton Klub

Iben Bergstein spiller i den hollandske liga: Her har de sjovt nok ikke nogen rangliste

Loading

Iben Bergstein har i år sagt ja til at spille nogle kampe i den hollandske liga. Det har været en anderledes oplevelse, som hun her fortæller om. Desuden beretter hun også om, hvordan det øvrige badmintonliv går.

Bergstein spiller for det hold, der hedder Van Zijderveld, som ligger i Amstelveen. Det er en by og kommune i det nordlige Holland nær Amsterdam. Klubben bryster sig blandt andet af at være en familieforening og af at have udviklet mange hollandske mestre. En af dem er den dygtige doublespiller Robin Tabeling, som sammen med Jelle Maas er nummer 24 i verden. De slog blandt andet Mathias Boe og Carsten Mogensen for nylig, der dog ikke var i topform. Selve ligaformen i Holland er dog en del anderledes end i Danmark:

– De har sjovt nok ikke nogen rangliste, hvorfor man ikke kan se styrkeforholdet. Derfor kan man stille op som man vil, hvilket har gjort, at jeg ikke har mødt de bedste. Dem ville jeg gerne have mødt, når man nu rejser så langt og bruger en weekend på det, da det havde givet den bedste træning. At man kan stille op som man vil gør, at man kan stille op efter, hvordan man tror andre stiller op. Selve holdkampen er som følger: Man spiller i alt otte kampe: 2 i herresingle, 2 i samesingle, 2 i mixeddouble, 1 i herredouble og 1 i damedouble. Dermed er der lige mange pige- og drengekampe.

Bergstein har derudover året før spillet i den svenske liga, men denne passede hende ikke optimalt:

– At spille i Holland er bedre end sidste år, hvor jeg tørnede ud i Sverige. Der spiller de nemlig i hverdagene, hvilket gjorde, at jeg mistede træninger. Der er det bedre at spille i weekender, som de gør i Holland. Desuden er der bestemt penge i at spille i Holland. Det skal der også være, da det er en lidt hård rejse. Og jeg har haft som krav, at det kan betale sig for mig at bruge alle de timer, man nu bruger. Man bliver dog ikke millionær, men det er helt fint og, og desuden får man jo noget kamptræning.

En øget konkurrence internationalt

Internationalt er Bergstein aktuelt nummer 185 i verden og rejser Europa tyndt for at deltage i turneringer. Damesingle er her prioriteten, mens mixeddouble spilles af en anden årsag:

– Mixeddouble er mest for sjov, da damesingle klart er min prioritet. Jeg spiller mixeddouble, da det ikke er nær så hårdt fysisk som damedouble, som jeg også spillede engang. Det er mere mentalt og taktisk, hvilket gør, at jeg bedre kan fokusere på single-kampene. Dette ved min ellers ambitiøse makker godt. Men tag ikke fejl: Når jeg først spiller mixeddouble, så gælder det selvfølgelig om at vinde. Det er desuden meget rart at få en kamp i benene før single-kampene.

Hun fortsætter:

– Spillemæssigt har jeg svært ved at holde sammen på det hele. Jeg kan således spille en vildt god runde for så at falde sammen den næste runde. Jeg går i den forbindelse ikke op i ranglisten, men kigger mere på andre spillere på mit niveau. Derfor spiller jeg ikke alle mulige turneringer i fx Jamaica for bare at få ranglistepoint. Hvis jeg nemlig har niveauet til top 100, føler jeg, at jeg nok skal slå de spillere, der ligger deromkring. Det er heller ikke fordi jeg ikke selv har rykket mig, men mange damesingler i Europa har bare taget store skridt. Derfor kigger jeg på de områder, jeg kan udvikle mig på, og der er der stadig masser af disse.

Til daglig slår Bergstein sine folder i Højbjerg og har gjort det siden 2017, hvor hun flyttede til Århus for ligeledes at være en del af elitecentret der:

– Der er et vildt fedt træningsmiljø i Århus i form af Team Danmark Centret. Jeg elsker især morgentræningerne i centret, og at der er trænere på i styrketræningen, hvilket får det til at minde om Brøndby-træningen. Der mangler dog lidt flere damesinglespillere. Desuden er Højbjerg en kæmpe klub med masser af ungdoms og seniorspillere, hvilket er rigtig fedt.

Dermed bliver den næste tid altså travl for Bergstein, da den står på Badmintonliga, den hollandske liga og turneringer i Europa.

Læs også

Godt gang i den til Swiss Open

Der er spillet masser af kampe til Swiss Open, men der er stadig en del …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.