Jan Ø. Jørgensen var særdeles hurtig på nettet idag. Foto @ Rico Hansen

VM: Jan Ø satte sig på nettet

Loading

Jan Ø Jørgensen var den af de seedede spillere med den vanskeligste modstander i første runde.  Thailandske Boonsak Ponsana kan være svær at greje.

Det er godt nok mere end 6 år siden, at Jan Ø Jørgensen sidst tabte til Ponsana, der må siges at være klart bedre end sin nuværende verdensrangliste placering som nummer 27. Skader har ramt den 33-årige elegantier, som er en intelligent spiller, der kan skifte taktik, når det er nødvendigt.

Første sæt blev dog en ret ensidig affære, hvor Jan Ø var meget aggressiv i sit spil, og specielt nettet satte han sig helt på. De stejle slag blev hver gang fulgt op med pres til netkanten. Meget effektivt mod den langsommere Ponsana, der var bagud hele tiden og tabte sættet med 21-9.

Back on track
På trods af et par uprovokerede fejl indledningsvis i andet sæt, var det tydeligt, at Jan Ø Jørgensens speed på nettet gjorde gavn. Ved opholdet skiftede danskeren gear og pressede igen Ponsana rundt.

Sejren var aldrig rigtig i tvivl – 21-9, 21-19, og det var meget opløftende at se den aggression i Jans spil, som har været fraværende i perioder. Det er et giftigt våben i en hal, hvor løftene er særdeles svære at styre på grund af træk i hallen.

Modstander i næste runde for Jan Ø er upåagtede Milan Ludik fra Tjekkiet. Se alle resultater fra VM i badminton.

Læs også

VM: Kina stadig suveræne

VM i badminton er nu ovre, og det blev til den helt store triumf for …

En kommentar