IBF/BWF World Junior Championships Part III. 1994

Loading


1994.

Peder Nissen og Peter Gade vinder guld i herredouble. 

I single taber Gade i tredje runde til indoneseren Ferry Kebot 15-8 / 11-15 (efter at have ført 11-6) / 11-15. 

“Peter og Michael Kjeldsen finder et øde sted i en gang oppe under taget og sætter sig ned på stengulvet. Og så kommer tårerne. Peter græder, og det samme gør hans træner. “Skidt med det – det er fint nok” siger Michael Kjeldsen om nederlaget “Nej, det er ikke fint nok,” siger Peter. “Jeg har svigtet jer alle sammen. Dig, min mor og far, mine kammerater.” 
Fra biografien “ Vinderen har altid ret” fra 2012. 

Til Badmintonbladet udtaler Gade, at UVM var lidt af en rollercoaster tur, med den store skuffelse i singlen og guldmedaljen i doublen. En double, hvor der var en klart defineret rollefordeling mellem Peder Nissen, der skulle lukke ved nettet, og Gade, der arbejdede bagved.

Gade fortæller videre, at det på en måde var starten på et positivt forhold til det at spille i Østen. Hvor mange andre danskere havde og stadig har det svært derude, har Gade altid klarer sig godt og holdt af at spille under de helt anderledes forhold, der hersker i Malaysia, Thailand, Indonesien osv. 

Lyt til Kinghooper #3 Peter Gade fra Kinghooper sport podcast i Apple Podcasts. https://podcasts.apple.com/dk/podcast/kinghooper-3-peter-gade/id1505856278?i=1000476282529&l=da

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🇩🇰🏆⭐️⭐️

Vi kender alle Peter Gade. 

Men hvem er Peder Nissen? 

Herning Folkeblad skriver dette i 2013, hvor Peder Nissen blev formand i Ikast FS Badminton:
“Peder Nissen er født og opvokset i Ikast og har spillet badminton i hjembyen, siden han var 12 år. Herefter slog han til fjerbolden i Herning og i København.

– Jeg forsøgte at leve af at spille badminton, fortæller den kommende formand.

To gange danmarksmester
Det lykkedes også for ham i perioden fra 1997 til 2000. To gange opnåede Peder Nissen at blive danmarksmester med Kastrup-Magleby, KMB.

De seneste 13 år har Peder Nissen været seniortræner og ungdomstræner i Ikast. Den aktive karriere indstillede han for fem, seks år siden.

– Når jeg ikke spiller på højt niveau, kan jeg mærke på mit temperament, at jeg skal fokusere på noget andet, siger Peder Nissen, der løber lidt for at holde sig i form.”

https://www.herningfolkeblad.dk/artikel/c7e62088-5ac6-42b0-ab2c-911829474391/

Peder Nissen skriver til mig i mail:

“Jeg er lektor på handelsgymnasiet i Ikast og underviser i afsætning og virksomhedsøkonomi. 
Da Peter stadig spillede og var ”kendt” blandt de unge teenagere vidste mange, at jeg havde vundet en fin titel med ham for mange år siden. 

I dag får jeg vist  mest anderkendelse hos eleverne for at have en side på Wikipedia!

Og når nogle elever finder ud af, at deres gamle lærer engang har haft fysikken til badminton, tror jeg, de fleste slår det hen som fake news. 

Men jeg kan ikke sige mig fri for, når nogle klasser er lige lovlig meget fremme i skoene, at bede dem om at google, hvem de seneste badminton ungdoms-verdensmestre i herredouble var!”

Det var den tredje artikel om UVM, der begyndte som en international turnering i 1987, og 1992 officielt blev omdøbt til Ungdoms/Junior VM. 

Torsten Berg skriver i en kommentar til “Part II”:

“Junior VM startede ganske rigtigt i 1992.Jakarta Junior Invitational var en forløber, arrangeret af Justian Suhandinata og det indonesiske forbund som en invitationsturnering men af meget høj standard. Det gjorde de som argument for et officielt junior VM, og det overbeviste IBF.  Blandt andet derfor hedder hold VM for ungdom Suhandinata Cup.“

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🇩🇰🏆⭐️⭐️

De “glemte/forsvundne”

Under udarbejdelse af denne “Part III” er jeg blevet nysgerrig på de “ikke-nævnte”. Dem, der også deltog ved UVM, men som ikke opnåede medaljer. Og specielt nysgerrig på dem, der forsvandt, ophørte, ikke rigtig brød igennem som seniorer. 

Hvor blev de af? Hvorfor hørte vi ikke mere til dem? Hvad skete der i overgangen fra ungsenior til senior? Spiller de stadig badminton? 

Kort sagt: Hvad skete der? 

Hvis nogen af jer derude ligger inde med info om “de glemte spillere” fra de UVM’er, jeg allerede har omtalt, så må I gerne skrive. Måske give mig et mobil nr eller mail på vedkommende. 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🇩🇰🏆⭐️⭐️

Tak til Peder for fotos🇩🇰🏸⭐️

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🇩🇰🏆⭐️⭐️

Per Damkjær Juhl

Læs også

Indonesia Open • Antonsen taber i 3 sæt til den kommende verdensetter på ranglisten!

En meget kommunikerende (😤⚡️🔥💪🏻) Antonsen taber 9-21/21-12/14-21 på 71 minutter til Shi Yu Qi. Men …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.