Tommy Sugiarto begejstrede hjemmebanepublikummet. Foto @Annette Vollertzen

Indonesia Open: Kæmpefest da Sugiarto sendte Lin Dan hjem

Loading

De fleste indonesiske tilskuere var meget tændte, da Tommy Sugiarto til morgen dansk tid gik på banen for at forsøge at gøre Viktor Axelsen kunsten efter fra sidste uge i Australien; nemlig at ekspedere ingen ringere end Lin Dan ud af første runde. Alle håbede, men mange frygtede også, at Lin Dans tidlige exit i Sydney blot var en engangsforseelse.

Tæt første sæt
Første sæt var en tæt affære, hvor begge spillere viste, at de ikke var kommet for kun at få en enkelt kamp. Efter mange spændende dueller kunne Lin Dan notere sig en sætsejr på 21-19.

Andet sæt lignede lidt en blanding af en Sugiarto, der skruede lidt op for tempoet, og en Lin Dan, der sparede kræfter til tredje sæt. Der var aldrig spænding i andet sæt, som gik til indoneseren med 21-8.

Mærkeligt tredje sæt
Den stod 11-2 til Sugiarto ved sidebyttet i tredje sæt. “Hvad sker der med Lin Dan?”, tænkte jeg. Det var som om, han slet ikke var til stede. Som om han ikke gad mere. Omvendt spillede Tommy Sugiarto fremragende, og den store føring var absolut hans fortjeneste.

Men selv om det lignede en nem sejr til Sugiarto i tredje sæt, var der alligevel noget inden i mig, der sagde, at om lidt skruer Lin Dan sikkert op for blusset og begynder at gide at spille igen. Og ganske rigtigt. Pludselig var der kun få points forskel, og de mange tusinde tilskuere frygtede sikkert det samme, som jeg selv tænkte; at nu lukker Lin Dan den.

Jubelskrig
Jublen efter den sidste bold bekræftede dog noget andet, og taget løftede sig næsten i hallen med alle de decibel, der kom til udtryk og det store jubelskrig fra sejrsherren. Tommy Sugiarto vandt 21-16. Lin Dan ude i første runde for anden uge i streg, begge gange efter nederlag fra bronzevinderne fra VM i Ballerup sidste år. Det ser man ikke hver dag, men det er de mange tusinde fans i hallen naturligvis ligeglade med. Deres lokale stjerne vandt. Sikke en stemning…

Jacob Christensen – live fra Jakarta

Læs også

Lin Dan skaber endnu engang påstyr i Kina

I torsdags blev et opgør i den Kinesiske Liga, China Badminton Super League, forsinket med 25 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.