. Foto @ iShoot.dk

Jublende VEB: Det her slår alt

Loading

I den formentlig mest spændende kampe nogensinde, som VEB har spillet i sine 11 år i Badmintonligaen, lykkedes det torsdag aften holdfællesskabet fra Frederikshavn/Skagen at vinde 4-3 på udebane over Greve.

Vi kommer ind i kampen ved stillingen 2-2. Clara Nistad/Emma Wengberg vinder 26-24 i tredje sæt over Rikke Søby Hansen/Isabella Nielsen efter en neglebidende afslutning med flere matchbolde til begge par. 3-2 til VEB.

Nu kan Raul Must meget overraskende sikre VEB alle tre point i første herresingle mod Kim Bruun. Nærmest alle dueller i dette opgør er lange.

VEB-spilleren ser undervejs færdig ud, men han hænger hele tiden på. Og han tilkæmper sig flere matchbolde i tredje sæt. Til slut vinder Kim Bruun 26-24.

Kampen skal afgøres i Golden Set. Hjemmeholdet er ovenpå, og publikum er vågnet. Golden Set – altså ét sæt til 21 – bliver mixeddouble. VEB fravælger herresingle og herredouble. Greve sig nej til damedouble og damesingle.

De fleste forventer, at VEB stiller op med succesparret fra den forgangne sæson, Maria Helsbøl og Zvonimir Durkinjak, men trænerparret Allan K. Nielsen og Morten Olsen vælger hollænderen Jacco Arends. Det ligner længe en forkert beslutning. Greve-parret, Ditte Søby Hansen og Mathias Christiansen, dominerer og er foran med tre, fire og fem point.

Men ved 16-16 er der for første gang kontakt. Og hvilket drama. Efter flere servefejl på matchbolde til begge hold vinder Maria Helsbøl og Jacco Arends 26-24 over Ditte Søby Hansen og Mathias Christiansen.

– Alle, der ved noget om badminton, ved, hvor vild denne kamp var. VEB har i hvert fald aldrig prøvet noget tilsvarende. Og så i Greve, hvor to point er to mere, end vi turde håbe på, jubler VEB’s formand, Jan R. Jensen.

VEB fik en drømmestart og bragte sig foran 2-0. Helt som ventet vandt Beiwen Zhang sikkert i damesingle over Amalie Hertz Hansen (21-13-21-15). Victor Svendsen gjorde det til 2-0 ved at vinde 19-21, 28-26, 21-19 over finnen Kalle Koljonen i anden herresingle. Det var altså dømt drama i Greve på denne sommeraften i september.

Greve kom på 1-2 med en sejr i herredouble. 21-19, 21-17 vandt David Daugaard/Mathias Christiansen over Jacco Arends/Zvonimir Durkinjak, som var foran 17-15 i andet sæt, men herefter kom til kort over for Greve-parrets beton-defensiv og saftigere offensiv.

I mixeddouble vandt Greves Ditte Søby Hansen/Mikkel Delbo Larsen 21-17, 21-13 over Maria Helsbøl/Nico Ruponen. Dermed var stillingen 2-2.

Clara Nistad/Emma Wengberg vandt 21-16, 14-21, 26-24 over Rikke Søby Hansen/Isabella Nielsen. VEB-parret var i tredje sæt bagud med 12-15, men viste nerver af stål i den vanvittigt spændende afslutning, hvor svenskerne havde matchbolde samtidig med Raul Must på nabobanen – og omvendt. Must tabte 21-15, 14-21, 24-26 til Kim Bruun.

– Jeg har været med til mange spændende holdkampe, hvor ét point har været afgørende, men det her slår alt. Vi var to bolde fra at tabe 2-4 og kun én bold fra at vinde 4-2. Men det endte heldigvis med to point til os. Og så endda i Greves hule, jubler VEB-træner Morten Olsen.

– Det var en fantastisk holdindsats, der samler os endnu mere som hold. Vi har fået en flot start på sæsonen med to gode præstationer mod Skovshoved og Greve.

Han har i det hele taget haft en hektisk uge, for mellem de to holdkampe forsvarede han sit speciale på universitet, så han nu kan kan kalde sig Cand.soc i virksomhedsledelse.

Om det var dygtig ledelse, at han valgte Jacco Arends til at spille Golden Set, får vi aldrig svaret på. I hvert fald var det en rigtig trænerbeslutning.

– Jacco er en verdensklassespiller, men jeg føler alligevel, vi gamblede lidt. Durkinjak og Maria kender jo hinanden, men mavefornemmelsen sagde, at vi skulle bruge Jacco, som spillede rigtig godt i herredouble, smiler Morten Olsen.

– Jacco og Maria skulle lige finde hinanden, og de blev bedre og bedre, som sættet skred frem. Vi justerede nogle ting taktisk, og Maria fandt rutinen i baglommen.

Kilde: Pressemeddelelse fra VEB

Læs også

Badmintonligaen: Sådan bliver resultaterne i sjette runde

Sjette runde af denne sæsons Badmintonliga spilles i aften kl. 19.00. BadmintonBladet har vanen tro …

En kommentar

  1. “Jublende VEB: Det her slÃ¥r alt”
    Haha… ja det ser man da tydeligt pÃ¥ det billede 🙂