Interview: En snak med Sindhu, Indien

Loading

Pusarla Venkata Sindhu – eller ganske enkelt PV Sindhu eller bare Sindhu – blev født i Hyderabad, Indien, den 5. juli 1995. Selv om hun stadig kun er 20 år gammel, er hun allerede en stor stjerne i badmintonverden. Hun er pt. rangeret som nummer 12 i verden. Hendes bedste placering til dato var i 2014, hvor hun lå nummer 9.

BadmintonBladet havde en snak med den høje indiske badmintonspiller i forbindelse med German Open, som slutter i dag.

 

Lad os starte med begyndelsen; hvornår og hvorfor startede du med at spille badminton?
“Da jeg var 6 år gammel tog jeg med min far til Delhi, hvor han skulle modtage “Arjuna-prisen”. Der mødte jeg tilfældigt Pullela Gopichand, som var der for også at modtage sin “Arjuna-pris” for badminton. Jeg blev så inspireret af min fars introduktion af Pullela Gopichands resultater, at jeg senere selv begyndte at spille badminton for sjov i nærheden af vores hjem. Jeg plejede også at tage med min far ud at spille på legepladsen, så det ene tog det andet, og her er jeg så i dag.”

Arjuna-prisen er en pris, der gives af Indiens Ungdoms- og Sportsministerium som anerkendelse for resultater opnået i national sport, og Sindhus far, Ramanna, modtog sin pris for hans resultater i volleyball. Pullela Gopichand er en tidligere indisk badmintonspiller, som vandt All England i 2001 og dermed blev den blot anden inder efter Prakash Padukone til at vinde i England. Han leder i dag Gopichand Badminton Academy i Hyderabad, Indien, hvor flere af de indiske topspillere træner.

Læs også

OL-eufori: Det regner ned med hæder, gaver og pengepræmier til PV Sindhu

Da den 21-årige badmintonspiller PV Sindhu vandt OL-sølv, var det Indiens kun anden medalje ved …