Det blev en kort fornøjelse for Joachim Fischer/Christinna Pedersen, da Kim Astrup trak sig i første sæt. Foto @ Annette Vollertzen

Kage-konflikt: Parterne trækker fortsat fronter op

Loading

Det er så som så med lyspunkterne i kagekonflikten lige nu. Spillerne skyder med skarpt mod forbundet, der indædt forsvarer de trufne beslutninger.

Spillerne indset brøler
På nuværende tidspunkt har spillerne erkendt, at de har begået en juridisk brøler, da de tegnede aftalen med Kjeldsen Cookies.

– Det er rigtigt, at vi juridisk har bundet os forkert…, fortæller Christinna Pedersen til BT.dk.

– Vi skulle måske have lavet en småkageklausul i vores kontrakter, men det gjorde vi altså ikke, fortæller Kamilla Rytter Juhl til DR Sporten.

Tog chancen eller fik dårlig hjælp
Det er muligt, at spillerne enten tog chancen, da de lavede aftalen med Kjeldsen, eller også har den juridiske rådgivning været mangelfuld.

– Vi har ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at forbundet kunne finde på at lave en sponsoraftale med en kagekonkurrent uden at tage os med i dialogen, siger Christinna Pedersen til BT.dk.

Badmintonforbundets moral og etik er anløben
Selvom spillerne erkender, at de aftalemæssigt er på tynd is, så går deres indignation i høj grad på forbundets manglende etik og moral. Spillerne henviser både til, da aftalen med Danisa blev tegnet og til den straf, de har fået.

– For mig drejer det sig meget mere om moral, etik – og hvordan man behandler folk. De vidste, da de lavede aftalen med Danisa, hvor tingene ville ende. Jeg vil ikke ende min karriere sådan her. Jeg er skuffet over den behandling, vi har fået, og jeg er skuffet over, at jeg får at vide på en mail, at jeg ikke skal komme mere, siger en ærgerlig Joachim Fischer til BT.dk.

– I andre sportsgrene er der vist en fodboldspiller, der har kørt stiv rundt i en bil mod kørselsretningen og fået tre spilledages karantæne, hvor to af dem var venskabskampe, så det er måske lige groft nok,  siger Mathias Boe til TV2 Sporten med henvisning til Nicklas Bendtners straf for spirituskørsel.

– …etisk og moralsk synes vi, at der mangler rigtig meget fra vores forbund, siger Christinna Pedersen.

Svagt, ret svagt lys forude
Spillerne er åbne overfor at genoptage dialogen med Badminton Danmark og/eller Team Danmark, men forventningerne til et positivt resultat er beherskede.

– Jeg er ikke uvillig, men jeg er heller ikke villig på de betingelser, vi har nu. Kommer der en dialog igennem Team Danmark, hvis de får taget sig lidt sammen og inviteret os tilbage til en dialog, så vil jeg selvfølgelig sætte mig ned og høre, hvad der kan være af muligheder, men jeg river ikke min Kjeldsen-kontrakt i stykker og kommer tiggende tilbage til forbundet, sådan som vi er blevet behandlet, siger Mathias Boe til TV2.

– Jeg ser det som meget usandsynligt, at jeg skulle sætte mig ned og finde en løsning. Man kan jo ikke fyre nogen og ansætte dem igen. I min verden hænger de ting ikke sammen. De har fyret os på gråt papir og gjort det gennem pressen. Jeg kan ikke se, der skal komme et samarbejde op at stå. Tiden heler meget, men med min alder (36 år, red.) er tiden ikke med mig, siger Joachim Fischer til BT.dk.

– Vi har talt med Kjeldsen’s om det her, og der er ikke nogen mulighed for, at vi skal ud af den kontrakt, og det har vi heller ikke lyst til. De har været enormt loyale over for os, så dem vil vi fortsat støtte, fortalte Kamilla Rytter Juhl til DR Sporten.

– Vi forventer, at forbundet tager fat i os. Og det vil undre mig meget, hvis de ikke har lyst til et eller andet, siger Christinna Pedersen til Ekstrabladet. Denne her situation gavner absolut ingen.

Kilder: DR Sporten, BT.dk, TV2Sporten, EB.dk

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.