Det har kun været en lang succeshistorie for den lille klub Langhøj drevet af Jørgen Søvndal. For nyligt er der dog kommet lidt bump på vejen, men Søvndal er nu igen fortrøstningsfuld for fremtiden.
I april var det tæt på at lykkedes at rykke op til Badmintonligaen, men et nederlag til Værløse i den sidste oprykningskamp satte en stopper for drømmene. På samme tidspunkt var der en del uro i klubben, da håndboldafdelingen brød ud af resten af foreningen og formede en selvstændig klub. Dette gjorde ondt på Søvndal:
– Der har været en turbulent historik i klubben. Vi vandt 1. division og der var der ikke den store støtte til de sidste kampe. Der tænkte jeg lidt, at det var det, for hvor mange kunne sige, at de haven vundet 1. division med Langhøj? Men jeg har fået gejsten tilbage, da vi er tættere på ligaen nu, idet der er mere ro på. Jeg havde desuden nogle krav, som de indvilligede i.
Han fortsætter:
– Elitesport er vi ikke vandt til her historisk, og håndbold fyldt meget i området. Så jeg tog teten fra serie 1, og vi rykkede op mange år i træk. Strukturændringen gør det også næsten umuligt at komme op i ligaen, idet fire hold fra ligaen skal ned og spille mod de to bedste i 1. division. Så den umulighed gjorde, at jeg tænkte: Den udfordring tager jeg.
Nøglekamp med flere forhindringer
For nyligt i et af nøgleopgørene for Langhøj med henblik på oprykningen, gik flere ting dog galt. I damesinglen blev Devi Sari dømt som taber, fordi hun var anvendt forkert i forhold til hendes placering på ranglisten:
– Blot 19-årige Desanda Pruthi var desuden stort foran i kampen mod Lillerød mod Tine Baun, men blev skadet i sit knæ. Derfor tabte vi kampen. Damerne stod dermed ok i de seks kampe, men der er vi ramt lige nu bl.a. pga. den nævnte skade, så der kommer andre på.
Netop grundet skadesproblemerne er der derfor hentet forstærkninger ind, så Langhøj kan komme længere op i ligaen end den aktuelle tredjeplads. En af disse spiller er Gail Emms, der har vundet guld ved VM og sølv ved OL i mixeddouble i henholdsvis 2006 og 2004:
– Gail Emms, der er en ældre mixeddoublespiller fra England, kommer derfor på. Jeg ved ikke, hvor god hun er, men hun har i hvert fald været med på topniveau. Derudover har vi en fra Singapore, en fra Canada og dem fra sidste år. Så jeg synes, at vi er gearet til oprykning, og motivationen og sammenholdet på tværs af kulturerne er der. De bor jo her, træner meget og bidrager til træningsmiljøet, hvilket gør, at vi har en god kultur.
SicaTech har givet positiv opmærksomhed til badmintonholdet
Jørgen Søvndal og hans hustru Bente Søvndahl driver desuden virksomheden SicaTech, der producerer maskiner og udstyr til tryk af fx firmalogoer på mange forskellige overflader. Udover SicaTech har de to også andre virksomheder og butiksejendomme i Linde. SicaTech fik desuden i januar Nordvestjysk Lederforums Erhvervspris, og Sicaech-navnet har også gjort noget godt for badmintonklubben, fortæller Søvndal:
– Jeg har været træner for en af vores spillere, der er tjekkisk mester. Hun ville have mig med til en turnering, hvilket var specielt, da man normalt har en tjekkisk træner med. Så jeg sad dernede sammen med højtlønnede træner, hvilket var lidt pudsigt. Der havde jeg en tjekkisk træningstrøje på, og inden under den havde jeg en Sica-trøje, som en anden træner sagde, han havde set rundt omkring i verden.
– Sica har altså givet masse omtale. Vi er nemlig en hypet klub, der har ry for at behandle unge mennesker og adfærdsvanskelige godt. Vi gør det ydermere på vores egen lidt bonderøvsagtige måde, og vi er meget i medierne.
Søvndal slutter af med at sige, at det med at skabe et hold på tværs af nationaliteter bestemt også har været en udfordring:
– Det at få et stærkt nok hold til ligaen er et kæmpe puslespil at få til at gå op, og det kræver, at jeg fungerer som en, der bestemmer det meste. Indstillingen fra de forskellige nationaliteter er således forskellig. Så jeg forklarer, hvordan man skal opføre sig, og der har jeg intet haft at udsætte, da de alle kæmper for det.
I morgen kan du bl.a. læse om Søvndals samarbejde med Joachim Persson i forhold til at finde nye spillere til holdet.