Foto: @Christel Larsen

Badmintonligaen: AB Aarhus tog pynten af mesterskabsfavoritterne

Loading

Sidste års store Badmintonliga-overraskelse AB Aarhus tog imod DM-finalisterne fra Skovshoved tirsdag. Det blev et tæt opgør, hvor århusianerne endnu en gang imponerede.

Skovserne har oprustet til denne sæson og var rejst til Dyrehavevej i stærkeste opstilling. Det lod de undertippede AB’ere sig ikke skræmme af. Med erfaringer fra sidste sæson som favoritdræbere gik de til opgaven med tro på sagerne. Specielt de to ukendte malaysiere hos AB’erne var interessant at følge.

Første runde bød på en favoritsejr og en overraskelse. Tine Baun og Kamilla Rytter Juhl var overlegne i begge sæt mod Cecilie Bjergen og nytilkomne Trine Villadsen – 21-13, 21-13. Derimod udkæmpede ABs Flemming Quach et bravt slag mod Christian Lind Thomsen. Første sæts afgørelse blev udslagsgivende, og det gik til Quach. Det kom Lind sig ikke helt over, og AB’eren bragte lighed i regnskabet.

I anden runde skulle den første malaysier i aktion. Lim Chiew Sien skulle sammen med Rasmus Bonde forsøge at gøre badmintonlivet surt for stjerneparret Christinna Pedersen og Joachim Fischer. Det gik indledningsvis rigtig fint, og AB’erne stak afsted med første 21-19. Derpå rettede verdens-5’erne op på tingene, og sejrede med 19-21, 21-15, 21-10.

På banen ved siden af skulle AB’s Anders Antonsen forsøge at tiltvinge sig pladsen som Danmarks fjerde-bedste herresingle. Den plads har tilhørt Emil Holst, der har haft vanskeligt ved helt at indfri sit potentiale. Holst startede bedst ud mod en usikker hjemmebaneyndling. Første sæt gik sikkert til skovseren – 21-11.

Derfra lykkedes det i højere grad for Antonsen at diktere spillet og med en lavere fejlprocent tog stortalentet de to efterfølgende sæt med 21-13, 21-16. Flot sejr af unge Antonsen, der fortsætter med at imponere. Dermed var stillingen 2-2.

I tredje runde havde Skovshoved sit nok stærkeste kort i aktion. Det var Carsten Mogensen og Mads Conrad, der var tårnhøje favoritter i herredoublen mod Oliver Babic og Kasper Antonsen. Det unge par fra Århus lod sig ikke dupere af verdensstjernerne. Det blev en tæt sejr på 21-12, 13-21, 21-17 – den måske største overraskelse i Badmintonligaens første runde. Uagtet at Carsten Mogensen også har været sygdomsramt efter VM, er det et flot resultat af Babic/Antonsen.

Derfra var det op til Lim Yin Fun at fuldbyrde overraskelsen for AB Aarhus. Men Natalia Rohde har før leveret vigtige sejre til sin klub, når der har været point på spil. Det blev en lige kamp i tre sæt, men Fun skabte glæde i Århus og lod alle tre point blive hængende på Dyrehavevej. Sejren til Lim Yin Fun blev på 21-16, 19-21, 21-18.

Skovshoved viste sin sårbarhed, og på trods af at overvældende 64% af Badmintonbladets læsere regner med, at københavnerne vinder Badmintonligaens grundspil, måtte det stjernebesatte hold rejse tomhændede hjem til Sjælland.

Se alle resultater fra Badmintonligakampen mellem AB Aarhus og Skovshoved.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …