DMU og UDM starter i dag……

Loading

……i henholdvis Grindsted og Brøndby Hallen!

I Brøndby under meget professionelle forhold!Jeg husker fortsat relativ tydeligt mit første DM i marts 1976. Det er 46 år siden…….

Det skrev jeg om i Badmintonbladet i juli 2015.

Her kommer et lille uddrag:

“En usædvanlig kølig juli aften. Kunne ikke sove. Måske kulden åbnede for et hukommelsesspor til min første deltagelse ved ungdoms DM. Rødby. Marts 1976.

I sne, blæst og frost kørte vi den lange tur i en Volvo Amazon fra Kolding med færgen over Knudshoved- Halsskov ned ad Vestsjælland, Falster og Lolland. Jørgen Hansen og Bent From som ledere. Henrik From og jeg som minipuslinge (U12). Henrik nåede kvartfinalen. Jeg håbede, han nåede semi, for så skulle vi overnatte, hvilket jeg aldrig havde prøvet.

I stedet kørte vi den lange tur hjem i et forfærdeligt vejr sent lørdag aften, der blev til tidlig morgen. Henrik faldt hurtigt i søvn på bagsædet. Jeg sad på bagsædet helt fremme mellem forsæderne og fulgte med i trafikken. Det var før sikkerhedsselerne og sikkerhedshysteriet.

Året efter var DM i København. Storesøster Pia, dengang Juhl, og Per Henriksen var lederne. Gitte Henriksen og jeg var andenårs minipuslinge og spillede single og mix. Begge kom vi på afbud med i double. Gitte nåede semi med sin makker. Jeg tabte i tre tætte sæt i kvart med Frank fra Karlslunde.

Min kamp blev positivt omtalt i datidens badmintonblad med én kort linie. DBFs badmintonblade blev alle nærlæst utallige gange. Det var før badminton på tv og nettet. Kun gennem badmintonbladet var det muligt at læse om de bedste og få resultaterne fra danske og udenlandske stævner. Teknologisk er det meget længe siden!

Som andenårs junior 6 år senere nåede jeg igen i kvart i double med klubmakker Kenneth Jacobsen som useedet mod topseedede Henrik Lunde/Anders Nielsen fra Greve. Det var på bane 1 i Odense BK. Tabte 15-12 i tredje.

Det lykkedes aldrig at få en medalje med hjem fra ungdoms DM trods deltagelse ved samtlige DM fra minipuslinge til og med ynglinge.”Held og lykke til alle unge! Nyd det! Husk det!

Badmintonbladet / Per Damkjær Juhl

Læs også

Christian fra Nexø Badmintonklub på vej til All England

“Jeg glæder mig meget til weekenden. Det er lige spændende hver gang. Tror dog ikke …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.