Foto @ Flickr

Verdenspremiere på nyt badmintonspil

Loading

I weekenden d. 3. – 4. september er Lillerød Badmintonklub vært for den første pointgivende BadminPlay-turnering i eliterækken – nogensinde.

BadminPlay blev udviklet som koncept af en gruppe nedsat af Badminton Danmark. I vinters blev BadminPlay testet i turneringsformat, og nu går det løs for alvor.

– BadminPlay handler om nytænkning med henblik på at give spillerne nogle tekniske og taktiske kompetencer. Det vil Lillerød Badmintonklub gerne bakke op om, og vi ser frem til værtskabet for den allerførste pointgivende turnering af sin art, siger ungdomsformand Ann Nielsen.

Hvad er BadminPlay?
Fire forskellige småspil med forskellig banestørrelse og regler:
1. Forbanekamp - der spilles kun på forreste del af banen
2. Angreb mod forsvar - bagbane mod forbane
3. Sidelinjespil - der spilles indenfor en ny 1 meter bred sidelinje
4. Tag-væk spil - man spiller på alm. bane, men kan fravælge et område på banen
Landets bedste U13-spillere, her i blandt Lillerøds Malou Enghøj, kommer på en udfordring ud over det sædvanlige. For hver kamp består af fire små spil, som vil teste spillernes taktiske og tekniske evner. En helt almindelig badmintonkamp indgår ikke i konceptet, så måske bliver der vendt op og ned på styrkeforholdet mellem spillerne.

I hver kamp skal spillerne igennem fire elementer. En forbanekamp, angreb mod forsvar, sidelinjespillet og tag-væk-spillet. I to af spillene sænkes nettet ti centimeter og i flere af spillene skal der laves nye streger.

 

Læs ogsåMikkel Enghøj vender tilbage til LB

Efter to sæsoner i Værløse har Mikkel Enghøj besluttet at rykke teltpælene op og vender …