Foto @ Annette Vollertzen

Ikast-træner hilser strukturændringer velkommen, men ser problemer for en Liga Cup

Loading

Badminton Danmarks Hovedbestyrelse offentliggjorde i sidste uge, at de har vedtaget en strukturændring for Badmintonligaen og den underliggende holdturnering. Badmintonligaen vil som følge heraf blandt andet blive reduceret til otte hold fra 2019 og 1. division vil blive udvidet til to puljer á 8 hold. Dette vil BadmintonBladet i de kommende dage sætte fokus på ved at spørge nogle af klubberne om emnet. Den anden, der udtaler sig, er fra Ikast.

Sune Gavnholt, der nemlig er cheftræner for Ikast FS, ser strukturændringerne i Badmintonligaen således:

– Hvis man ser ud over sin egen næsetip, kan man sige, at det nu bliver svært for en storsatsende klub som Langhøj og generelt 1. divisons-holdene at komme i ligaen. I Ikast har vi været i ligaen i to gange inden for en årrække. Det var fedt at være en del af, men vi har det egentlig bedst i 1. division, da talentudviklingen fylder meget hos os. Men vi har altid som ønske at ligge så højt som muligt, og det var da en fed gave at give spillerne den oplevelse af at være i ligaen.

Det er dog vigtigt ifølge Gavnholt, at man overvejer, hvilket produkt man egentlig vil have:

– Man må se på, om man vil skabe et TV-produkt, hvor det giver god mening at have færre hold. Man tilgodeser således de bedste spillere, hvad det angår. Så håber jeg dog også, at disse spiller i ligaen, for ellers bør man ikke gøre det. Der får de også et lidt mindre travlt program i den i forvejen tæt pakkede kalender, hvorfor det giver god mening.

Ikast-træneren mener desuden, at det er vigtigt, at man som udgangspunkt er positive over for ændringer:

– Generelt synes jeg, at det er vigtigt, at klubberne er positive over for nye tiltag, indtil det modsatte er bevist. Der er en tendens til i de sidste 10 år, at især ligaklubberne ofte har talt om, at der skal ske ændringer. I 1. division mener jeg dog, at vi for det meste er glade.

Liga Cuppen en spændende tanke, men svær at gøre til virkelighed

Et andet af de nye tiltag er, at man vil afvikle en Liga Cup, der om muligt spilles fra jul og frem og som udarbejdes i samarbejde med eksperter fra TV 2 Sport. Denne er Gavnholt mere skeptisk over for:

– Jeg tror ikke rigtigt på det, men det er en fed tanke. Firmaer vil tit gerne støtte badminton grundet, at de har hjertet med i det, hvor det er få, der gør det på grund af det kommercielle aspekt. Derfor vil man nok have behov for at få et brand som Axelsen ind og meget TV på, hvis det skal fungere. Men jeg tvivler på, at det er den vej, vi skal gå. Vi skal i stedet sørge for at gøre vores nuværende produkt bedre.

Han fortsætter:

– Man kunne dog måske forestille sig, at et firma som JBS i vores område kunne støtte et midtjysk hold og købe spillere ind. Jeg tvivler dog lidt på dette. Problemet er desuden derefter, at der skal bruges frivillige, selvom forbundet har sagt, at de vil stå for det hele. Der vil nemlig skulle anvendes visse frivillige kræfter, tror jeg.

Sidst tror Gavnholt, at det nye setup i 1. division, hvor de nuværende otte hold bliver til to puljer a otte hold, kan være godt for rækken:

– For 1. division er det spændende, da jeg ikke tror, det giver et dårligere produkt. Der er således nogle fine 2. division-hold i toppen, som kan være med til at optimere lidt på setuppet i 1. division. Der er imidlertid stor forskel på setuppet i 1. og 2. division, da vi for eksempel her i Ikast forsøger at skabe ligaforhold. Andre klubber skal dermed også være klar til at skabe et godt setup. En god 1. division kan måske også gøre, at flere ikke vil have det dårligt med ikke at spille i ligaen.

I morgen giver Michael Kjeldsen, der er sportschef for ungdom og senior i Højbjerg, sin mening om sagen.

Læs også

Ligakval: Ikast reddede point hjemme mod KMB2010

Ligakvalifikationen går ind i sin afgørende fase, og som sidste år, er der tre hold …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.