Frederik Aalestrup fortsætter i Ikast-trøjen. Foto @ Caroline Redkjær

Ikast melder truppen klar til næste sæson: Flere markante ændringer

Loading

Badmintonliga-nedrykkerne fra Ikast FS har til den kommende sæson i 1. division både mistet og hentet spillere. Særligt de internationale spillere fylder i den sammenhæng.

En af denne sæsons interessante profiler i Badmintonligaen var indiske Dey Subhankar, der tog til Danmark til for at kick-starte sin karriere igen. Trods en skidt start fandt han et højere niveau, og Subhankar tog et par gode skalpe undervejs, blandt Hans-Kristian Vittinghus.

Inderen rørte også på sig i et par af de europæiske turneringer, og det har nu udmøntet sig i en udtagelse til landsholdstruppen i Indien. Det medfører, at han skal hjem og bo og træne i Indien. Dey Subhankar forlader Ikast og har i stedet lavet en aftale med Greve om at spille holdkampe for dem.

Malaysisk profil
Til gengæld har det jyske hold fået tilgang af en anden spiller fra Asien; nemlig Wong Fai Yin fra Malaysia. Wong er 23 år og doublespiller. Han var indtil for nylig på landsholdet i Malaysia. I 2015 var han i ottendedelsfinalen til VM, og sidste år vandt han Romanian International i mixeddouble. Han bliver en del af træningsmiljøet i Ikast og en vigtig brik for klubbens hold i 1. division, skriver Ikast i en pressemeddelelse.

OL-spiller fra Brasilien
På pigesiden kommer en spændende spiller i form af Brasiliens bedste damesingle, Lohaynny Vicente. Hun var med ved OL i Rio, hvor hun spillede en god kamp mod Saina Nehwal. Vicente skal ligesom Wong gå på Idrætshøjskolen ISI og træne med med de øvrige spillere fra Sportstar College og seniorspillerne i Ikast.

Russiske Olga Arkhangelskaya, der hovedsageligt har styrket uldjydernes damesingleposition, er ikke på Ikasts holdkort næste sæson.

Ikast FS 1. holdstrup
Derfor består Ikast FS’ hold, udover de ovennævnte, af den følgende grundstamme: Mikkel Stoffersen, Mathias Baskjær, Frederik Aalestrup, Susan Ekelund, Janne Kornum og Malene Kæseler.

Den tidligere spillende træner, Sune Gavnholt fortsætter som cheftræner med formand Peder Nissen som assistenttræner, og de har ambitioner for holdene.

– Målet for de tre seniorhold i 1. division, 3. division og Danmarksserien er, at de alle skal blande sig i topstriden, fortæller Sune Gavnholt.

Læs også

Ligakval: Ikast reddede point hjemme mod KMB2010

Ligakvalifikationen går ind i sin afgørende fase, og som sidste år, er der tre hold …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.