Mads Conrad var glad for sejren over Koo/Tan ved China Open.

Mads Conrads vej til verdenstoppen

Loading

Når Mads Conrad indtager badmintonarenaen, bekymrer han sig ikke meget om eksistentialistiske spørgsmål, som måske presser sig på hos andre topspillere.
Efter at have gennemgået denne fase tidligere i sin karriere, står Mads Conrad langt stærkere, når ham og makkeren Mads Pieler Kolding kommer under pres i de store internationale kampe.
Det har givet pote i denne sæson, hvor det danske makkerpar har vundet German Open, nået en semifinale ved All England og en flot finaleplads ved India Open. Dette har resulteret i en flot niendeplads på verdensranglisten i herredouble, den højeste placering for parret nogensinde.

Livet udenfor banen
Livet udenfor banen kan måske påvirke nogle badmintonspillere i verdentoppen, til at stille spørgsmåltegn ved om badminton nu, er det rigtige for dem. Denne bekymring er Mads Conrad dog ovre, da han som 19 årig faktisk opgav badmintonen på topplan.

– Fra da jeg var 8 til 18 år, var jeg den bedste juniorspiller i Danmark, så der var ekstremt stort pres på mig dengang. Jeg var flyttede hjemmefra til Aarhus, 200 kilometer væk, for at træne under Morten Frost. Jeg havde træninger alle dage. Lige pludselig var jeg alene. Det var svært, og derfor stoppede jeg med til at spille, fortæller Mads Conrad til BWF.

Nyde ungdommen
Da han stoppede med at spille badminton på topplan, besluttede Mads sig at indskrive sig til en bachelor i finans og leve livet. Det indebar fester og øl. Men en dag gik der noget op for Mads Conrad.

– Jeg spillede for sjov en gang om ugen og spillede lidt i 1. Division. Min gamle træner sagde til mig, at hvis jeg var så god efter kun at have spillet en gang om ugen, hvad kunne det så ikke udvikle sig til, hvis jeg trænede regelmæssigt. Det satte tankerne i gang. Og dagen efter ringede jeg til Morten Frost, og sagde jeg var tilbage, udtrykker Mads Conrad.

Mads Conrad mener, at de knapt 10 måneders pause han havde fra verdenstoppen, var med til at give ham ny motivation. Han skulle gøre op med sig selv, at alt tid skal dedikeres til badminton, hvis man vil gøre sig gældende. Det kan komme til at gå ud over venner, familie og evt. kæreste.

Denne pause kunne være årsagen ifølge ham, hvorfor han er blevet så god.

– Efter den 10 måneders pause, manglede jeg den spænding og den mulighed for at gøre en forskel på banen. Det var sundt for mig at tage den pause.

Makkerskabet med sin ungdomsmakker Mads Kolding har fungeret rigtig godt, og Mads Conrad mener, at nøglen til deres succes er deres glæde ved badmintonspillet.

– Vi dedikerer vores liv til badminton. Vi gør alt i vores liv for at blive bedre til badminton. Når jeg vågner om morgenen, selv efter en tabt kamp, tænker jeg at tingene ikke altid kan gå din vej. Det er vigtigt at sætte tingene i perspektiv og se på vores proces som par. Når dette sker, begynder du at vinde de tætte kampe. Jeg fortæller altid Kolding, at vi skal nyde hvert sekund på banen, for vi lever kun 1 gang, afslutter Mads Conrad med.

Kilde BWF

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.