Anders Antonsen sejrede 2 gange for AB Aarhus. Foto @ Allan Høgholm

Badmintonligaen: Antonsen leverede mirakler i Århus

Loading

Badmintonligaholdet fra AB Aarhus har haft noget ekstra at give af i sæsonen hidtil. Det har givet dem en fortjent topplacering, men idag blev de udfordret af gæsterne fra Greve Strand.

Synd for tilskuerne
Det burde have været en tilskuermagnet i Århus, der der var lagt op til mange tætte kampe, men der var færre tilskuere end vanligt. Det var synd, da hjemmeholdet havde god tiltro til kampen.

– Vi synes selv, at vi var favoritter, og vi kunne se en kamp i hver runde, fortalte Flemming Quach efter kampen til Badmintonbladet.dk

Rokade uden gevinst
Greve stillede med verdensklasseduoen Kamilla Juhl og Christinna Pedersen i damedouble. Det sikre nederlag havde AB Aarhus lugtet, så de forsøgte sig med at splitte deres bulgarske søsterdouble, 2 x Stoeva, så Gabriella Stoeva spillede mixeddouble med Kasper Antonsen. Det gav det ventede nederlag i damedoublen, men mixen blev også tabt.

Bo udnyttede Li’s fravær
Til gengæld sejrede ABs Rong Bo sikkert over debutanten Amalie Hertz Hansen. Greves normale damesingle, Michelle Li fra Canada, er optaget af turnering i Macau, hvor hun er i kvartfinalen.

Bondes rutine
I herredoublen gik kampen i fuld længde. Da Kasper Antonsen havde taget Rasmus Bondes mixedtjans, spillede Oliver Babic sammen med Rasmus Bonde. Det gik noget op og ned, men det sluttede lykkeligt for AB’erne, da femte sæt blev vundet med 11-3 over Patrick Buhl og Jacco Arends.

– Opdelingen (af Stoeva-søstrene, red.) i mixeddouble gav ikke en sejr, men det var stadigvæk en god beslutning, idet vi så vandt herredoublen, uddybede Flemming Quach.

Antonsen imponerede
Så var det op til herresinglerne at afgøre badmintonfesten. Anders Antonsen har haft en flot liga debutsæson, og det gode spil holdt han fast i torsdag aften. Stortalentet var oppe imod Ka Long Ng, der ligger nummer 33 på verdensranglisten. Det tog unge Antonsen i stiv arm, og efter et helt tæt første sæt, kørte han sejren hjem med 15-14, 11-5, 11-8. Sikke en præstation af U19-spilleren.

ABs 1. herresingle Flemming Quach måtte til gengæld overlade rampelyset og sejrssødmen til Greves garvede Joachim Persson.

– Vi plejer at spille lige op, men jeg er ikke tilfreds nok med kampen idag. Jeg får ikke spillet tilstrækkeligt med dueller, og burde have haft bedre kvalitet i mit spil, kommenterede en lidt skuffet Flemming Quach.

Mere Antonsen
Dermed var scene sat for Golden Set. Her valgte AB-træner Thomas Damgaard at satse kræfterne på brandvarme Anders Antonsen. Han skulle op mod Joachim Persson, der er en giftig matchspiller, og som trives godt med pres.

Men Anders Antonsen er et af dansk badmintons største talenter, og det gik ud over Persson, som må rejse hjem til Sjælland med resten af Greve-holdet med kun 1 point. Antonsen sejrede med 11-5 og skaffede dermed to point til AB Aarhus.

– Det er selvfølgelig rigtig flot af Anders. Det var bare hans dag, og han har ikke noget at tabe, runder Flemming Quach af.

Quach vurderer, at hans egen form er fin. Han rejser i næste uge til Irish Open i Dublin med en større gruppe danske spillere.

Se alle resultaterne fra Badmintonligakampen mellem AB Aarhus og Greve Strand.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan bliver resultaterne i syvende runde

Syvende runde af denne sæsons Badmintonliga spilles i aften kl. 19.00. BadmintonBladet har vanen tro …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.