Odense: Dobbelt op på dansk EM-guld i polske Lublin

Loading

OBK’s unge talenter Paw Eriksen og Mads Thøgersen har haft en forrygende forgyldt uge i polske Lublin, hvor de bedste U17 spillere i Europa har krydset ketsjere. OBK med i tre guldmedaljer.

Først blev det en sikker sejr og guldmedaljer for de unge danske talenter i holdturneringen, hvor England blev slået 3-0 i finalen mandag. Forinden havde det danske hold slået Italien, Slovakiet, Belgien, Tjekkiet og Frankrig.

I den individuelle turnering indfriede de danske spillere også forventningerne. OBK’s Paw Eriksen sejrede i finalen i mixed double sammen med Alexandra Bøje, Højbjerg over russiske Anastasia Medvedeva og Mikhail Lavrikov med 21-12 og 21-17. De to danskere vandt turneringen uden at afgive et sæt undervejs.

I damesingle blev det til en 3-sæts sejr til Line Christophsen, Gentofte over spanske Sara Penalver Pereira på 21-18, 19-21 og 21-9. I damedoublen blev det også til dansk guld ved Alexandra Bøje og Amalie Magelund Krogh, Greve Strand over det topseedede tyrkiske par Bengisu Ercetin og Nazlıcan Inci på 16-21, 21-13 og 21-19. De danske piger havde 6 matchbolde før de kunne juble over guldmedaljerne.

Finaledagens sidste kamp var herredouble, hvor Paw Eriksen sammen med Mads Thøgersen kunne sikre sig en ny guldmedalje. Danskerne mødte det franske par Thom Gicquel og Leo Rossi og Mads og Paw tog teten fra start og sikrede sig 1. sæt med 21-17. 2 sæt blev tabt med 22-20, men i 3. sæt var der aldrig tvivl om udfaldet, og de to OBK’ere kunne juble da de vandt kampen med sikre 21-13.

Danmark var repræsenteret i fire ud af fem finaler, og vandt dem alle. Kun i herresingle var der ikke dansk deltagelse. Her vandt irske Nhat Nguyen over Englands Johnnie Torjussen med 21-17, 21-11.

Dermed blev det til i alt fem guldmedaljer til det danske U17 landshold ved EM i Lublin, og på de tre af dem der står Odense Badminton Klub.

Og det var ikke kun på medaljeskammelen at Odense Badminton Klub var med. Også på sidelinjen var de fynske farver godt repræsenteret ved cheftræner Lennart Engler som coach samt Camilla Martens, der var med som landsholdets fysioterapeut.

Odense Badminton Klub ønsker alle de danske U17 landsholdsspillere et kæmpe tillykke med medaljerne!

Pressemeddelelse fra Odense Badminton Klub

Læs også

Odenses Frederik Søgaard kåret som Årets Komet i dansk badminton

Den sportslige ledelse i Badminton Danmark har hædret de to unge talentfulde double-spillere, Frederik Søgaard, …