Brasil Open: Prøveklud for OL

Loading

I disse dage, hvor sneen har indtaget Danmark, er der sikkert mange af os, der drømmer os væk til varmere himmelstrøg – Brasilien kunne været et godt bud. Yonex Brasil Open starter i dag, og det kommer til at blive en slags prøveklud for det kommende OL i Rio de Janeiro næste år. Der spilles nemlig på samme måde, som der vil blive spillet til OL – dvs. med indledende gruppespil før man går over til knald eller fald-kampe. Brasil Open spilles i arenaen Riocentro 4 i Rio de Janeiro, og turneringen er derfor en fin generalprøve for OL 2016.

Verdens nr. 3 mod nr. 921
Selv om Brasil Open måske ikke er en turnering, vi plejer at holde meget øje med her i Danmark, så vil vi gerne slå et slag for den i år. Først og fremmest stiller Lin Dan op… At han overhovedet spiller en turnering med blot 50.000 USD i pengepræmier, er noget af et særsyn. Men han og de øvrige kinesere, der stiller op, skulle efter sigende være blevet inviteret, og så ser de det sikkert også som en fin lejlighed til at prøvespille hallen inden OL.

Og Lin Dan, der indtager 3.-pladsen på verdensranglisten, skal i sine to indledende gruppekampe møde nummer 168 i verden, Matej Hlinican fra Slovakiet, og Igor Ibrahim fra Brasilien, der ligger nummer 921.

Seedninger
Ud over en masse brasilianske spillere er der også en del europæere, der er rejst til byen, hvor Copacabana og Ipanema har lagt sand til mange solskoldninger og strandfodboldkampe i tidernes løb. Og Lin Dan har følge af 10 landsmænd, der er sendt til Brasilien for at vinde, eller i hvert fald gøre et forsøg på det.

Lin Dan er topseedet i herresingle, mens Pablo Abian fra Spanien, Misha Zilberman fra Israel og David Obernosterer fra Østrig indtager de øvrige seedede pladser. Damesingle toppes af Rong Schafer fra USA, der efterfølges af tjekkiske Kristina Gavnholt, der bor her i Danmark. Og så har Lohaynny Vicente og Fabiana da Silva som de eneste brasilianere sneget sig ind hos de seedede i damesingle.

I herredouble er Manu Attri og B. Sumeeth Reddy fra Indien topseedet, mens Wang Yilv og Zhang Wen står til at skulle møde dem i finalen, og damedoublerækkes toppes af to europæiske par, nemlig Eefje Muskens og Selena Piek fra Holland som topseedede og Johanna Goliszewski og Carla Nelte som andenseedede. I mixen er der fire seedninger med Michael Fuchs og Birgit Michels fra Tyskland som topseedede, Jacco Arends og Selena Piek, Holland, som andenseedede, Danny Bawa Chrisnanta og Yu Yan Vanessa Neo, Singapore, som tredjeseedede og endelig Philip Chew og Jamie Subandhi fra USA som fjerdeseedede.

Udsendte reportere
Vi vil holde tæt kontakt med nogle af de deltagende spillere, og et par af de brasilianske og canadiske spillere, der deltager i Brasil Open, har lovet at sende rapporter “hjem” til Danmark i ugens løb.

Du kan se programmet for dagens kampe her.

Læs også

Fire topspilleres kampritualer

Når presset er stort, og nerverne truer med at tage overhånd, så kan det være …

2 Kommentarer

  1. Come on Igor Amaral Ibrahim!