Lin Dan skifter klub og har forladt militæret.

Om Sudirman Cup finalen 2015

Loading

Efter 62 holdkampe og 23.917 dueller er vi endelig nået frem til finaledagen ved Sudirman Cup. Kina er sædvanen tro, fristes man til at sige, det ene hold i finalen. Den stærke rekordnation har været i 10 finaler inden i dag, og de har vundet de ni af dem, hvilket er rekord.

Dagens modstander Japan er til gengæld finaledebutanter i Sudirman Cup-sammenhæng. De er aldrig nået længere end til kvartfinalerne, så det må være nogle stolte og tændte spillere, der går på banen i Dongguan i dag.

Hvem er favorit?

Kigger man på de to holdopstillinger i dag og snuser lidt til verdensranglisteplaceringer og tidligere opgør, så bør det blive en rigtig tæt og spændende holdkamp, der ender 3-2 til dem, der er skarpest på dagen. Lad os da bare håbe, at vi får alle fem kampe at se, i stedet for at det hele er ovre efter bare tre.

Der lægges ud med herredouble, hvor Kinas Zhang Nan og Fu Haifeng skal op imod Hiroyuki Endo og Kenichi Hayakawa fra Japan. Japanerne er rangeret to pladser højere end kineserne og fører 1-0 i indbyrdes opgør. Dagens vinder bliver svær at spå om.

Anden kamp er damesingle, hvor Kina må påtage sig favoritværdigheden. Li Xuerui er nr. 1 i verden og fører 2-0 i indbyrdes opgør mod Akane Yamaguchi, som står på den anden side af nettet. Den 17-årige japaner har ellers tidligere vist, at hun godt kan hamle op med de store. Det vidner hendes placering som nr. 12 i verden også, så hvem ved, måske er det i dag, hun driller den regerende olympiske mester.

I herresingle har Kina sat verdensmesteren af holdkortet, men når erstatningen har vundet OL to gange og VM fem gange, så svækker det ikke Kinas hold synderligt meget. Lin Dan skal op imod Takuma Ueda, og han bør tage sejren relativt ubesværet i dag.

Fjerde kamp på programmet er Tang Yuanting og Ma Jin mod verdensetterne Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi. Kineserne ligger nr. 19 i verden men har heller ikke spillet sammen et stykke tid. I Danmarks kvartfinale mod Japan viste Line Kjærsfeldt og Sara Thygesen, at de japanske piger absolut er til at danse med, men japanerne bør have lært af dette og være ekstra fokuserede i dag.

Sidste kamp – og afgørende kamp, hvis det hele bliver så spændende, som vi håber på – er mixeddouble. Kina stiller op med verdensetterne, Zhao Yunlei og Zhang Nan, der er regerende olympiske mestre og verdensmestre. De skal op imod Kenta Kazuno og Ayane Kurihara, der er sat sammen til denne turnering. De har spillet forrygende gennem hele turneringen og vundet alle deres kampe – undtagen den mod Mads Kolding og Sara Thygesen i kvartfinalen. Kan de hamle op med de stærke kinesere eller ej? Det bliver vi meget klogere på om nogle timer.

Læs også

Lin Dan skaber endnu engang påstyr i Kina

I torsdags blev et opgør i den Kinesiske Liga, China Badminton Super League, forsinket med 25 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.